Yıldırım sinyali verdi; başkanlık olmazsa seçim

Yıldırım sinyali verdi; başkanlık olmazsa seçim

Başbakan Yıldırım, Anayasa değişikliğini taşıyacakları TBMM'den karar çıkmaması durumunda sandığı işaret etti, "Yeni anayasayı da yapacağız, başkanlık sistemini de bu ülkeye, Türkiye'ye getireceğiz" dedi

  AKP İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Başkanlık"a ilişkin net ifadeler kullandu. 
  Yıldırım, "21-22 milyon vatandaşın önüne gidip, onlardan destek isteyen cumhurbaşkanı 'Ben bir işe karışmam' diyebilir mi? Siyasette böyle bir şey var mı? Anayasa ne söylerse söylesin, Cumhurbaşkanımızın fiili olarak siyasi sorumluluğu doğmuştur. Anayasa, darbe anayasasıdır.    Fiili durumla Anayasanın şu anda birbiriyle uyumlu hale getirilmesi gerekir. AK Parti'nin, AK Parti'ye gönül veren milyonların önündeki en önemli görev budur. 
   Yeni anayasayı da yapacağız, başkanlık sistemini de bu ülkeye, Türkiye'ye getireceğiz" diye konuştu. 
Seçim sinyali 
  Seçim işareti de veren Yıldırım, "Biz istiyoruz ki siyasi rakiplerimiz de yeni anayasaya ortak olsun. Bunun için defalarca biraraya geldik. Ama günün sonunda baktık bunların niyeti başka. O halde daha fazla beklemek bu millete haksızlık. Biz anayasa teklifini mutlaka bu meclisin gündemine getireceğiz. Ondan sonra karar meclisindir. Bu meclis bu tarihi sorumluluğu yapacaktır. Diyelim ki olmadı. Adres yine belli, millete gideceğiz. Kararı millet verecek. Siyasetin tıkandığı yerde çare millettir, sandıktır" dedi.