Rüzgâr eken fırtına biçer

Tayyip Erdoğan ve AKP tehlikeli bir oyun oynuyor. Türkiye’de düşük yoğunluklu da olsa siyasal İslamcı (mezhepçi) bir rejim kurmak için toplumu ateşe atmayı düşünecek kadar gözlerinin karardığı anlaşılıyor.

Çünkü Erdoğan ve partisi, liberallerin ve AKP yöneticilerinin, yandaş ve yanaşma medya yazarları ve yorumcularının bir dönem bu topluma yutturmaya çalıştıkları gibi, bu ülkeyi demokratikleştirecek muhafazakâr bir karaktere sahip değil. Tam tersine, dar bir siyasal İslamcı gelenekten gelen, militan ve dinci ideolojik referanslara dayalı bir kadroyla karşı karşıyayız.

Erdoğan-AKP iktidarı, her ne pahasına olursa olsun Cumhuriyeti yıkmak ve yerine ılımlı da olsa bir şeriat rejimi kurmak istiyordu. Ancak bu planı bozan iki önemli gelişme oldu; birincisi Gezi /Haziran isyanı, ikincisi ise 7 Haziran 2015 seçimlerinde, her türlü hile girişimi ve baskıya karşın AKP’nin hükümetten düşürülmesidir.

İşte bu iki siyasal gelişme, Erdoğan’ın bütün planları bozdu. Çünkü Cumhuriyeti büyük ölçüde yıktıkları halde, kendi rejimlerini tam olarak kuramamışlardı.

Bu nedenle, AKP-Erdoğan kliği karanlık bir planı uygulamaya koydu. Ülkede bir kaos ve çatışma ortamı yaratarak yeniden AKP’yi tek başına iktidara getirmek. Halkta korku ve panik yaratmak bu planın ilk etabını oluşturuyor. Bu nedenle metrolara bomba konulacağı ihbarını doğrudan MİT yapıyor.
Bu plan oluk oluk kan akıtılması anlamına geliyor. Ayrıntılarını manşetimizdeki haber-analizde okuyacaksınız. Bu halk düşmanı ve ahlaksız bir plandır.

Unutmayın; rüzgâr ekenler fırtına biçer.

Önceki ve Sonraki Yazılar