Lazer epilasyon kaç seansta tamamlanır?

Lazer epilasyon kaç seansta tamamlanır?

Estetik Uzmanı Meral Biçer, lazer epilasyonla ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Lazer epilasyonun kaç seans uygulanacağı; kişinin kıl yapısına, yoğunluğuna ve cildine bağlı olarak değişmektedir. Ancak genellikle seans sayısı 6 ve 8 arasında tamamlanmaktadır. Bunun dışında, cilt yüzeyinde 0, 5 cm uzunluğundaki tüylerin olması halinde bir sonraki seans için 1-2 ay beklenmesine gerekmeyebilir.

Tek seans yeterli midir?
Lazer epilasyonun tek seans yapılması söz konusu değildir. Kılların büyüme evreleri mevcuttur. Bu sebeple tek seans yapılan epilasyon işlemlerinde; henüz büyüme fazında olmayan tüyler için herhangi bir etkiye sahip olmayacaktır. Özellikle kıl köklerinin gelişme evreleri göz önünde bulundurulduğunda, ortalama epilasyon süresi 6- 8 seansta tamamlanır.
Lazer epilasyon yöntemi için neden birden fazla seans uygulanmaktadır?
İnsan vücudundaki kıllar; büyüme, katajen ve dinlenme fazlarını aşmaktadır. Bu fazla; farklı evrelerde gerçekleştiği için, örnek olarak bacaklarda büyüme evresinde olan kıllar da mevcutken, dinlenme evresinde olan kıllar da mevcut olabilmektedir. Lazer epilasyonun çalışma prensibi de, kıl kökünün aktif büyüme evresinde olduğu lazer ışınlarının etki ettiği melanin pigmentini üreten hücreleri hedef almasıdır. Melanin pigmenti kıl köklerine siyah rengi veren maddedir. Anajen evresinde bulunan kıl kökleri kıl gövdesi ile bağlıdır ve kıl gövdesinin lazer ışınlarını absorbe etmesi ile ısıyı kıl köküne ileterek, kıl üretiminin yapıldığı kökün tahribatını sağlar. Bu sebeple de tek seans lazer epilasyon işlemi, tüylerden kurtulmak için yeterli değildir. 
Lazer epilasyon yönteminde ara verilmesi önerilen durumlar nelerdir?
-Gebelik -Cilt kanseri teşhisi -Uygulama sonrasında yüksek ateş -İlaç kullanımına bağlı olarak alerjik reaksiyon -Bağışıklık sistemi ile alakalı değişimlerin olması

Kaynak: http://www.marmarahair.com/lazer-epilasyon-kac-seansta-tamamlanir/