Sabunun doğal olduğunu nasıl anlarız? Alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Sabunun doğal olduğunu nasıl anlarız? Alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Doğal sabunu diğer sabunlardan dokusu ile ayırabiliriz. Kimyasal içerikli sabun ve şampuanların aksine doğal sabunlar kişiler de kaşıntıya, egzama gibi deri hastalıklarına neden olmaz. Sabunun doğalı nasıl anlaşılır? Alırken nelere dikkat etmeliyiz? Kimyasal sabunun zararları nelerdir?

Doğal sabunu anlamanın bir kaç yolu vardır. Bunlardan ilki köpük ve sabunun suda erimesidir. Doğal sabunlar suyla çok çabuk reaksiyona girerler. Bu nedenle doğal sabun diğer sabunlara göre çok daha çabuk biter. Doğal sabunlar, kimyasal içerikli sabunlara göre daha az köpürürler. Çünkü kimyasal içerikli sabunların içerisine köpük arttırıcı kimyasal maddeler koyarlar. Bu tarz maddeler cildinizi kuruttuğu gibi aynı zamanda cildi yaşlandırıcı etkiye de sahiptirler. Diğer yandan doğal sabunların kokuları çok yoktur. Ancak bazı lavanta, gül ya da Hindistan cevizi gibi koku bakımından yüksek ölçülere sahip yağların sabunlarının kokuları çoktur ve hoş kokuludur. Bu tarz sabunların içerisine parfüm vardır ve bu cildiniz için zararlıdır. 

ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Sabununu aldığınız da sabununun çok kurumuş dağılan dökülen bir yapısının olmamasına özen gösterin. Bu tarz sabunlar bozulmaya yüz tutmuştur. Bunların yanın da genellikle doğal sabunlar açık yeşil beyaza yakın sabunlardır. Sabunun rengi de kullanılan yağlara özlere göre değişiklik gösterir.