Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Şampiyonlar Ligi notları

* 3-3'lük Ajax - Bayern maçını izledim, zevkli maçtı. Bayern lider çıkmış oldu, eski güçlerinde değiller. Liglerini takip etmediğim bu iki takımda birer oyuncu çok dikkatimi çekti. Southampton'dan klasını bildiğim Tadic iyiydi, Ajax taraftarının sevgilisi olmuş durumda. Diğer oyuncu 23 yaşındaki kanat Serge Gnabry. Modern futbola uygun fizik güçte ve üstüne çok yetenekli...

* E grubunda Lyon, 1 galibiyet ve 5 beraberlik ile gruptan çıktı. Alınan galibiyet lider Man City'ye karşı olunca çok işe yaradı. City, Hoffenheim'i yenerken iki golü de atan sihirbaz Leroy Sane'nin frikik golü harikaydı. Bu maçta dikkat çeken nokta Hoffenheim hocası Nagelsman'dı. Taktiği: Alayına gider! Korner atarken bile geride kimse yok:) City'nin altyapısından çıkan 18 yaşındaki Phil Foden şimdiden yıldız... Onu ileride çok konuşacağız.

* Şampiyonlar liginin hakemli şampiyonu Real Madrid son grup maçında CSKA'ya 0-3 yenildi evinde. Genç yetenekler denendi ama Marcelo ve Bale de vardı. Marcelo'nun pozisyonlara umursamaz yaklaşımı İsmail Köybaşı'nı ya da Mustafa Yumlu'yu hatırlattı bana. Real kadrosundaki 18'lik Brezilyalı Vinicius Junior'u yine beğendim.

* H grubunda Valencia, ilk kez Manchester United galibiyeti aldı tarihinde, Mourinho sayesinde. Young Boys da aynı skorla 2-1 yendi Ronaldo'lu Juventus'u. İkinci çıkan United ikinci turda zor bir rakiple eşleşecek.

* PSG yine ikinci turda zorlu bir rakip çekecek. Aynı ülke takımları ve grupdaşlar eşleşemez kuralını işletirsek en azından Atletico Madrid gelecek. Neymar ve Mbappe sakat değillerse elerler bu defa. PSG, Liverpool, City ve Barcelona yarı finale yakışacak takımlar. Juventus da iyi. Kuralar çok önemli...

Önceki ve Sonraki Yazılar