MHP'li Kaya'nın KHK eleştrisine partisinden tepki!

MHP'li Kaya'nın KHK eleştrisine partisinden tepki!

Son KHK'yı eleştiren MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya'ya partisinden "Türk milletine kin duyanlar tamamdır da Atila Kaya'ya ne olmaktadır?" sözleriyle tepki geldi.

MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya'nın, son çıkarılan iki KHK ile ilgili "Yeni iki KHK, Anayasanın üstünlüğü, hukuk devleti anlayışının konulduğu tabuta son bir çivi çakmak anlamına geliyor." sözlerine partisinden yanıt geldi.

"ATİLLA KAYA'YA NE OLMAKTADIR"

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyük Ataman'ın açıklaması şöyle:

Öncelikle ve önemle belirtmek isteriz ki milletvekilimiz Atila Kaya'nın görüşleri partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır. Ayrıca esef verici olan CHP ve yandaşları ile aynı hizada yer almış olması kendi adına bir talihsizliktir. Türk milletine karşı kin duyanlar, kinlerarası diyalog kuranlar tamamdır da Atila Kaya'ya ne olmaktadır? Neden rahatsız olmuştur?

Partimizin bu konudaki görüşleri Sayın Genel Başkanımız tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştır.

"AÇIK BİR SINIRLAMAYA TABİ TUTULMUŞTUR"

Bu bağlamda kamuoyunun dikkatinden kaçan bir hususun altını da çizmek isteriz. Tartışmalara sebep olan 6755 sayılı kanunun 37. maddesinin 1. fıkrasında getirilmiş olan hukuki, idari, mali ve cezai sorumsuzluk hali, eylemlerin niteliği bakımından açık bir sınırlamaya tabi tutulmuştur.

"DARBE ORTAMI DIŞINDA, SİVİLLERİ KAPSAMAMAKTADIR"

Zira 1. fıkranın 1. cümlesinde açıkça 'darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin' ibaresi, kanun koyucunun maksadının somut, açık, anlaşılır ve her türlü şüpheden uzak bir şekilde darbe ve darbeye teşebbüs eylemi sayılabilecek hususları kapsadığını göstermektedir.

Dolayısıyla darbe teşebbüsünün olmadığı bir ortamda ister asker ve polis isterse sivil kimselerin yaptığı eylemler bu kanunun kapsamı dışında kalacaktır.