Avrupa Şampiyonu oldu, gözünü Tokyo Olimpiyatları'na dikti!

Avrupa Şampiyonu oldu, gözünü Tokyo Olimpiyatları'na dikti!

Azerbaycan'da düzenlenen Ateşli Silahlar Trap-Skeet Avrupa Şampiyonası'nda 25 metre ateşlemeli tabanca erkekler kategorisinde altın madalya alarak Avrupa Şampiyonu olan Yusuf Dikeç, gözünü 2020 Tokyo Olimpiyatları'na dikti.

Çalışmalarını Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin'in Erdemli ilçesine kazandırılan Atış Poligonunda sürdüren Dikeç, günlük antrenman saatlerini 2'den 4 saate çıkarttığını söyledi. Hedefinde Tokyo Olimpiyatları olduğunu belirten milli sporcu Yusuf Dikeç, en son 21 Temmuz- 4 Ağustos 2017 tarihleri arasında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Ateşli Silahlar Trap-Skeet Avrupa Şampiyonası 25 metre Center Fire (Merkez Ateşlemeli Tabanca) Erkekler kategorisinde 587 puanla altın madalya alarak Avrupa Şampiyonu olma başarısı gösterdi. 2000 yılında atıcılık sporuna giren Dikeç, o tarihten bu yana uluslararası arenada Türkiye'yi başarıyla temsil ediyor.

100 DEN FAZLA MADALYA ALDI

17 yıldır Türkiye adına katıldığı müsabakalarda 100'ün üzerinde altın, gümüş ve bronz madalya aldığını belirten Dikeç hedefinin 2020 Tokyo olimpiyatları olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Daha önce Ata sporu Güreşe gönül verdim ancak Jandarma Astsubay olarak göreve başladıktan sonra atıcılık sporuna katıldım ve 17 yıldır da bu sporu başarı ile sürdürüyorum. 2000 yılından bu yana katıldığım Avrupa ve dünya şampiyonalarından 20 tanesinden altın madalya alarak Türk bayrağını şerefle göndere çektirdim. Son şampiyonada 25 metre ateşlemeli tabanca erkekler kategorisinde altın madalya alarak Avrupa Şampiyonu oldum, altın madalya koleksiyonumda eksik olan Tokyo Olimpiyatlarında altın madalyayı  alarak koleksiyonumu tamamlamak istiyorum. Şimdi hedefimde Tokyo Olimpiyatları var."

Atıcılık Sporunun bir ata sporu olduğunu bu nedenle de bu sporun özellikle gençlere sevdirilmesi gerektiğini belirten Dikeç şunları söyledi:

"Son yıllarda Ata sporumuz atıcılığa ilgi sevindirici derecede arttığını görmekteyiz. Ben bu spora başladığımda böyle bir sporun varlığını bile bilmiyordum. Ancak şu anda gerek spor kanalları gerekse yazılı ve görsel basın sayesinde bu spor dalı sevilmeye ilgi gösterilmeye başlandı. Öyle ki Erdemli Atış Poligonu Avrupa ve Orta Doğunun en büyüğü. Uluslar arası bir poligon. Böyle güzel bir poligondan şampiyonların çıkmasını arzuluyorum. Eminim ki bizden sonraki nesiller ata sporumuz atıcılıkta daha büyük başarılara imza atacaklardır."

TÜRKİYE REKORU BENDE

17 yıl önce atıcılık sporuna başladığı günden bu yana çeşitli dallarda 84 kez Türkiye şampiyonu. 8 kez Türkiye ikincisi, 4 kez de Türkiye üçüncüsü olduğunu belirten Dikeç, yine çeşitli dallarda finalli ve finalsiz 36 kez Türkiye rekorunu kırdığını ferdi olarak şu ana kadar büyük erkekler havalı silahlar Türkiye rekoru (591) puanla kendisine ait olduğunu kaydetti.

BAŞARI İÇİN DİSİPLİN ŞART

Eğer yaptığınız bir işte disiplin yoksa başarı da yok diyen Dikeç, katılacağı müsabakalar yaklaştıkça uyku düzeninden antrenmanına kadar  her konuya dikkat etmesi gerektiğini belirterek, "Yurt dışına genelde ferdi olarak katılıyoruz ancak arkamızda Toros dağları kadar yüksek ve sağlam Türkiye var. Katıldığım tüm müsabakalarda devletimin ağırlığını hissettim. Müsabakalara hep Türk Milleti adına katıldığımın bilincinde oldum. Özellikle de altın madalya alarak Türk bayrağını göndere çektirip İstiklal Marşımızı okutunca daha da mutlu oluyorum" diye konuştu.

Halen Erdemli Atış Poligonu tesis amiri olarak görev yapan Dikeç, Ankara Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Antrenörlük Bölümü mezunu atıcılık antrenörlüğü üzerine de Selçuk Üniversitesinde yüksek lisans yaptı.