Cardiff City ve Wolverhampton Wanderers maçında unutulmayacak anlar

Cardiff City ve Wolverhampton Wanderers maçında unutulmayacak anlar

İngiltere Championship'te şampiyonluk mücadelesi veren Cardiff City ve Wolverhampton Wanderers arasında oynanan maçta inanılmaz şeyler yaşandı. Lig ikincisi Cardiff City, 90+5'te lider Wanderers karşısında kazandığı iki penaltı atışını da değerlendiremedi ve 1-0 mağlup oldu.

 İngiltere Championship 41. hafta mücadelesinde ikinci sıradaki Cardiff City, lider Wolverhampton Wanderers’ı konuk etti. Son saniyeleri unutulmaz anlara sahne olan maçı Wanderers 1-0 kazanmayı başardı.

Cardiff City’nin sahasında oynanan maçı yaklaşık 30 bin kişi izlerken ilk yarıda gol sesi çıkmadı. Mücadelenin 67. dakikasında Ruben Neves’in attığı gol lider Wanderers’ı deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

Ancak karşılaşmanın 90+5. dakikasında penaltı kazanan ev sahibi Cardiff, Gary Medine’nin vuruşunda kaleci John Ruddy’yi geçemedi. Pozisyonun devamında yine ceza sahası içinde yaşanan bir karambolde Cardiff City penaltı kazandı.

Bu kez Junior Hoilet topun başına geçti ancak 27 yaşındaki forvet de topu direğe nişanlayınca mücadele Wolverhampton Wanderers’ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonucuna rdından puanını 89 yapan Wolverhampton Wanderers, ikinci sıradaki bir maçı eksik Cardiff City ile arasındaki puan farkını 9’a yükseltti.

Böylece ligin bitimine 5 hafta kala Wolverhampton Wanderers şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet elde etmiş oldu. Championship’i ilk iki sırada tamamlayan ekip Premier Lig’e doğrudan katılma hakkı kazanıyor.