Milli Takım Eskişehir'de param parça oldu!

Milli Takım Eskişehir'de param parça oldu!

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu maçında A Milli Takımımız evinde İzlanda'ya 3-0 mağlup oldu. Millilerin bu sonuçla birlikte 2018 Dünya Kupası'na gitme şansı matematiksel olarak sona erdi.

ESKİŞEHİR'DEKİ İKİNCİ RESMİ KARŞILAŞMA 

Eskişehir, İzlanda karşılaşmasıyla 5 Eylül'deki Hırvatistan müsabakasının ardından tarihinde ikinci kez resmi bir milli maça ev sahipliği yaptı. Kent, Hırvatistan maçıyla Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı ilk kez bir resmi bir karşılaşmada konuk etmiş, ay-yıldızlılar karşılamayı 1-0 kazanmıştı.

Eskişehir ve çevre illerden gelen futbolseverler milli maça yoğun ilgi gösterdi. Yapımı geçen yıl sonunda tamamlanan Yeni Eskişehir Stadı'ndaki müsabakayı 35 bin seyirci tribünden takip etti.  Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından maça gidecek taraftar için ücretsiz otobüs seferleri düzenlendi.

ARDA TURAN'IN 100. MİLLİ MAÇI 

Arda Turan, İzlanda mücadelesiyle A Milli Takım'da 100. maçını çıktı. Karşılaşma öncesi TFF Başkan Vekili Ali Dürüst, Arda'ya plaket verdi. Plaket töreni sırasında bazı taraftarlar, ıslıklı protestoda bulundu. Altı yıl aradan sonra milli takım kadrosunda yer alan Sabri Sarıoğlu maça yedek kulübesinde başladı. 

KARŞILAŞMAYI BAŞBAKAN YILDIRIM DA İZLEDİ

Karşılaşmayı Başbakan Binali Yıldırım, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Kulubü Başkanı Fikret Orman da izledi.