Mr. Chip Chelsea ile Barcelona eşleşmesini bildi

Mr. Chip Chelsea ile Barcelona eşleşmesini bildi

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalan takımlar belli olurken kura kuralları gereği bazı eşleşmelerin gerçekleşemeyecek olması nedeniyle kimi takımların muhtemel rakipleri 3'e kadar düşerken kurada eşleşme ihtimali en yüksek iki takım Chelsea ile Barcelona'ydı.

Nitekim öyle de oldu.. Beşiktaş bir sonraki turda gruplarında ikinci olan takımlardan 7'siyle de eşleşebilir ancak örneğin grubundan ikinci olarak çıkan Chelsea'in grup birincilerinin en fazla3'üyle eşleşme ihtimali bulunuyordu. Takımlara bakıldığında Chelsea'nin eşleşebileceği 3 takım vardı; Barcelona, PSG ve Beşiktaş.

Manchester City, Manchester United, Liverpool Tottenham'ın gruplarını lider bitirmeleri ve İngiliz takımı olmaları nedeniyle Chelsea'nin rakibi olamayacaktı. Kendi grubunun lideri Roma'yla da eşleşemeyecek olan Chelsea'nin rakibi ya Beşiktaş, ya Barcelona ya da PSG olacak.tı.Diğer bir deyişle Chelsea'nin Beşiktaş'la eleşme ihtimali yüzde 33,3'tü.. İkinci olan Real Madrid ve Sevilla İspanyol ekibi olduklarından Barcelona'ya rakip olamayacak. Juventus aynı grupta olduğundan o da listede yer alamayadı. 

İstatistik hesaplarıyla tanınan MrChip takma isimli Alexis Tamayo'nun hesabına göre Chelsea'nin Barcelona ile eşleşme ihtimali ise yüzde 43,3'tü. Nedeni ise son 16'daki İngiliz ve İspanyol takımlarının bolluğu ve PSG ile Beşiktaş'ın kurada herhangi bir kısıtlamaya tabi olmamasıydı.