Son yarı finalist Hırvatistan

Son yarı finalist Hırvatistan

Normal süresi 1-1, uzatma devreleri ise 2-2 tamamlanan ve penaltılara giden maçı 6-5 Hırvatistan kazandı. Ev sahibi Rusya, Dünya Kupası’na veda etti.

Rusya'da düzenlenen FIFA 2018 Dünya Kupası'nın çeyrek final mücadelesinde Rusya ile Hırvatistan, Sochi'deki Fisht Stadı'nda karşılaştı.

Rusya'nın golleri 31. dakikada Cheryshev ile 115. dakikada Mario Fernandes'ten, Hırvatistan'ın golleri ise 40. dakikada Kramaric ve 101. dakikada Domagoj Vida'dan geldi. Rusya'da Dzagoev, Ignashevich, Kuziev penaltıları gole çevirirken Hırvatistan'da Brozovic, Modric, Vida, Rakitic penaltı noktasında hata yapmayan isimler oldular. Hırvatistan yarı finalde İngiltere ile karşılaşacak. Ev sahibi Rusya ise Dünya Kupası'na veda etti

REKABETTE HIRVATİSTAN ÜSTÜNLÜĞÜ

İki takım arasında oynanan maçlara bakıldığında Hırvatistan'ın üstünlüğü bulunuyor. Rusya ile Hırvatistan arasında bugüne kadar 2'si resmi 1'i hazırlık karşılaşması olmak üzere 3 maç oynandı. Hırvatistan bu karşılaşmalarda 1 galibiyet elde ederken, 2 maç da beraberlikle sona erdi. Rusya'nın, Hırvatistan karşısında galibiyeti ise bulunmuyor. Hırvatistan'ın attığı 3 gole, Rusya 1 golle karşılık verdi.