Türkoğlu'ndan OHAL açıklaması

Türkoğlu'ndan OHAL açıklaması

Bakanlar Kurulu tarafından ilan edilen OHAL sonrası gözler Türkiye'deki maçlara çevrildi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada konuya açıklık getirdi.

 Türkiye’de yaşanan darbe girişiminin ardından toplanan Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) tavsiyesi sonrası Bakanlar Kurulu tarafından ilan edilen OHAL sonrası spor müsabakalarının oynanıp oynanmayacağı merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada bu sorunun yanıtını verdi.
Hidayet Türkoğlu, Twitter’dan konu ile ilgili yaptığı paylaşımlarda şunları yazdı:





KARARI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY terör örgütünün tüm unsurlarıyla ve süratle bertaraf edilebilmesi için Türkiye’de anayasanın 120. maddesi uyarınca 3 ay süreyle olağanüstü hâl (OHAL) ilan edildiğini dün gece açıklamıştı.
Erdoğan, başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın ardından bir basın toplantısı düzenlemiş ve sonrasında OHAL kararı alındığını şu sözlerle duyurmuştu: “Millî Güvenlik Kurulu üyeleri olarak yaptığımız kapsamlı değerlendirme sonunda, darbe girişiminde bulunan terör örgütünün tüm unsurlarıyla ve süratle bertaraf edilebilmesi için ülkemizde Anayasamızın 120. maddesi uyarınca olağanüstü hâl ilan edilmesini Hükûmete tavsiye etme kararı aldık. Bakanlar Kurulumuz da bu tavsiye doğrultusunda Türkiye’de 3 ay süreyle OHAL ilan edilmesini kararlaştırdı. Olağanüstü hâl ilanının amacı, ülkemizde demokrasiye, hukuk devletine, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine yönelik bu tehdidi ortadan kaldırmak için gereken adımları en etkin ve hızlı şekilde atabilmektir”