Oğluna istediği an ulaşabilmek için uygulama geliştirdi!

Oğluna istediği an ulaşabilmek için uygulama geliştirdi!

Nick Herbert adındaki baba, 13 yaşındaki oğlunun, mesajları cevapsız bırakmasına isyan edip, yanıt alana kadar karşıdakinin telefonunu kilitleyen bir uygulama geliştirdi

Oğlu ile yaşadığı kriz, babayı yeni bir akıllı telefon uygulaması geliştirmek zorunda bıraktı. Arama veya mesaja yanıt alana kadar karşıdakinin telefonunu kilitleyen bu uygulama, ebeveyn ve çocuk ilişkisine başka bir boyut kazandırdı.

Londra'da yaşayan ve çocuğuna çok düşkün olan Nick Herbert isimli İngiliz baba, dışarıda ve uzak ortamlarda olduğunda ulaşamadığı ve merak ettiği oğlu için bir uygulama geliştirdi. Aşırı ilgiden sıkılan, telefon ve mesajlara cevap vermeyen oğlu yüzünden strese giren baba, bu soruna çözüm üretmek için kolları sıvadı.

YANIT VERENE KADAR OĞLUNUN TELEFONUNU KİLİTLİYOR

Yaptığı uygulama ile çocuğunun telefonunun kilitlenmesini sağlayan baba, çocuğunu bu kilidi açmak için telefona ya da mesaja cevap vermeye mecbur bıraktı. Telefon sessizde olduğunda bile çalışan bu uygulama ile aranan kişi telefonunda sinyal sesi duyacak ve telefona cevap verene kadar buna maruz kalacak. Veri bağlantısı olmadığında ise ebeveyni kısa mesajla bilgilendirecek.

EBEVEYNLERE FAYDALI OLACAĞINI UMUYOR

Şimdilik bir Android uygulaması olan bu servisin yayılıp yayılmayacağı merak konusu.
Herbert verdiği ropörtajda, "Umarım bu uygulama, ebeveynler, çocuklar ve onu kullanan herkes arasındaki iletişimi geliştirmeye yardımcı olur ve insanları daha rahat hissettirir" dedi.

OĞLUNA AKILLI TELEFON ALMAK İLETİŞİM KURMAYA YETMEDİ

Başlangıçta oğluna akıllı telefon verme sebebinin daha iyi iletişim kurabilmek olduğunu söyleyen yaratıcı baba, "Oğlum birkaç yıl önce okula başladı ve akıllı bir telefon aldım. Bunu onunla daha kolay haberleşebilmek adına yaptım ancak maalesef hiç de düşündüğüm gibi olmadı." dedi.

"UZMANLARA GÖRE BU UYGULAMA DİJİTAL BİR TASMA"

Uzmanlara göre bu şekilde bir çözüm, dijital bir tasma anlamına gelmektedir ve sağlıksızdır. Sağlıklı bir ebeveyn-çocuk ilişkisinin iki temel yönü bağımsızlık ve güvendir. Çocuklarımızın telefonlara ilk anda cevap verememesinin normal karşılanması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, bunun yanında büyüdükçe onlar üzerindeki kontrolümüzün azalmasının olağan bir akış olduğunu ifade ettiler.

UYGULAMA ŞU AN SADECE İNGİLTERE'DE

İki telefona da kurulum yapılmasını gerektiren bu uygulama şu anda sadece İngiltere'de kullanılıyor. Karşıdakinin uygulamayı silmesi durumunda size bildirimler geliyor. Eleştirilerin aksine, işyerinde telefonları kapalı olan bir meslektaşına acil bir mesaj gönderilmesi gibi başka birçok kullanımının olduğunu söyleyen Herbert, yakında iOS ile uyumlu bir uygulama sürümü geliştirmeyi düşünüyor.