CHP’den Boğaziçili öğrencilerin tutuklanmasına tepki

CHP’den Boğaziçili öğrencilerin tutuklanmasına tepki

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Boğaziçili öğrencilerin tutuklanmalarına tepki gösterdi. Adıgüzel, “IŞİD’li teröristleri serbest bırakan AKP yargısı, Reis’inden aldığı talimatla 9 öğrencinin tutuklanmasına karar verdi. Bu tutuklamaların hiçbir hukuki tarafı yoktur. Lokum dağıtmak nasıl suç değilse, öğrencilerin buna karşı düşüncelerini ifade etmeleri de suç değildir. Gencecik insanların hayatları üzerinden siyasi rant devşirenlere ve meyd

CHP’li Adıgüzel açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Sözde bağımsız yargının verdiği bu karar tamamı ile siyasi bir karardır. Kendi diplomaları sorulduğunda dut yemiş bülbüle dönenler, Türkiye'nin göz bebeği, uluslararası alandaki gururumuz bir üniversitenin öğrencilerinin eğitim hakkının elinden alınması konusunda fütursuzca hedef gösterebilmektedir.

Lokum dağıtmak suç olmadığı gibi, öğrencilerin buna karşı düşüncelerini ifade etmeleri de suç değildir. Öğrencilerin düşüncelerini özgürce ve korkusuzca dile getiremediği, özgür düşüncenin olmadığı yerde bilimden söz edilemez!

Kaldı ki Boğaziçi Üniversitesi, köklü tarihi boyunca farklı düşüncelerin bir arada yaşadığı; sağcısıyla, solcusuyla her kesimin, kendi fikrini özgürce ifade ettiği bir geleneğin temsilcisidir! 28 Şubat döneminde başörtülü öğrencilerin eğitim hakkına sahip çıkan Boğaziçi Üniversitesi, AKP diktasına da elbette boyun eğmeyecektir!

Boğaziçi ve öğrencileri yalnız değildir! Tamamen siyasi bir kararla tutuklanan Boğaziçi öğrencileri derhal serbest bırakılmalıdır.”

AKP’ye Nazım Hikmet Hatırlatması

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öğrencilere yönelik “bunlar komünist” açıklamalarına da tepki gösteren Adıgüzel, AKP sıralarına seslenerek “Genel Başkanınıza hatırlatın! Bir dönem meydanlarda şiirlerini okuduğu, itibarını iade etmekle övündüğü Nazım Hikmet de memleket sevdalısı bir komünisti” ifadelerini kullandı.