Ergenekon kumpasının gizli tanığı AKP'li 2 vekilin ismini verdi

Ergenekon kumpasının gizli tanığı AKP'li 2 vekilin ismini verdi

Ergenekon davasının Efe kod adlı gizli tanığı Bayram Bozkurt, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve AKP kurucusu Yaşar Karayel’in, kendisine, ‘tanık olarak ifade vermesinin hayırlı olacağını’ söylediklerini açıkladı.

Ergenekon davasının Efe kod adlı gizli tanığı Bayram Bozkurt'un ifadesine, eski Savcı Osman Şanal hakkında ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan, hazırlanan iddianamede yer verildi. Şanal, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner’i, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptığı dönemde gözaltına almıştı.

Aydınlık'ta yer alan habere göre; İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheli sıfatıyla alınan ifadesinde Bozkurt, Erzincan İliç Cumhuriyet Savcılığına atandığında jandarmanın bildirdiği bir istihbarat bilgisini hafife aldığını anlattı. Terör saldırısında 9 askerin şehit olması üzerine dönemin Erzincan İl Jandarma Komutanı ve İlçe Jandarma Komutanı hakkında soruşturma başlattığını belirten Bozkurt, “Konu terör ile ilgili olduğu için bundan bir süre sonra Erzurum Özel Yetkili Savcısı olarak görev yapan Osman Şanal beni telefonla arayarak bu terör saldırısı ile ilgili ifademi almak istediğini söyledi. Ben de bir süre sonra Erzurum Adliyesine Osman Şanal’ın yanına gittim” dedi.

‘YANLIŞ YAPMAMAMI SÖYLEDİ’

Şanal’ın kendisine Erzincan’da 3. Ordu kaynaklı bir seminer yapıldığını, yine Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in, Fetullah cemaati veya İsmailağa cemaati ile ilgili bir soruşturma yapıp yapmadığını sorduğunu kaydeden Bozkurt, “Duyduklarımı ve gördüklerimi anlattım. Kendisi bana ifade verip veremeyeceğimi sordu” dedi

Daha sonra Yaşar Karayel ve Hayati Yazıcı ile görüştüğünü anlatan Bozkurt, Erzincan’a döndükten birkaç gün sonra Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nden Çetin Şen’in kendisini arayıp ifadeyi hatırlattığını belirterek şöyle konuştu: “Yanlış yapmamamı söyledi. Ben de gizli tanık Efe rumuzu ile ifade verdim.”