'FETÖ'cüyüm' diyerek teslim olan yüzbaşıyla ilgili 'suikast' iddiası

'FETÖ'cüyüm' diyerek teslim olan yüzbaşıyla ilgili 'suikast' iddiası

Geçtiğimiz günlerde teslim olan Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Yaşar Güler’in Koruma Müdürü Yüzbaşı Burak Akın, yurtdışına kaçan FETÖ’cü askerlerin suikast timi oluşturduklarını ve birkaç ay içinde önemli isimlere yönelik saldırı hazırlığı yapıldığını öne sürmüştü.

Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Yaşar Güler’in Koruma Müdürü Yüzbaşı Burak Akın, “FETÖ üyesi olduğunu” söyleyerek polise teslim oldu. Yüzbaşı Akın’ın, hakkında yürütülen soruşturmadan haberdar olduğu ve itirafçı olup ceza almaktan kurtulmaya çalıştığı ileri sürüldü. Askeri çevrelerde anlatılanlara göre ise Burak Akın kısa süre önce komuta katında birlikte çalıştığı bir albaya durumu anlattı ve albayın kendisini ikna etmesi sonucu teslim oldu.

Yüzbaşı Akın, 15 Temmuz gecesi vurulmuş, darbecilere direndiği için ödüllendirilmişti. Bir buçuk yıl sonra gelen bu itirafsa, TSK’da ve siyasi çevrelerde çok farklı yorumlara sebep oldu.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Başsavcısı emekli Albay Ahmet Zeki Üçok iki hafta önce, yurtdışına kaçan FETÖ’cü askerlerin suikast timi oluşturduklarını ve birkaç ay içinde önemli isimlere yönelik saldırı hazırlığı yapıldığını öne sürmüştü. Yüzbaşı Akın’ın teslim olmasını bu iddiaya bağlayanlar da var.

Kimileri Yüzbaşı Akın’ın FETÖ tarafından suikast yapmaya zorlandığı bu nedenle teslim olduğunu iddia ederken kimileriyse, “darbe girişiminden bir buçuk yıl sonra önemli bir makamda ortaya çıkan bir FETÖ’cü, orduda kritik görevlerde halen gizlenen örgüt üyeleri olduğunu tescil etti” diyor.