Gökçek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi sona erdi!

Gökçek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi sona erdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile istifası istenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in görüşmesi sona erdi.

Erdoğan'ın birçok kez istifasını istediği ancak görevini bırakmayan ve sessizliğini koruyan Gökçek, saat 16.00'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geldi. 

Hürriyet'ten Deniz Gürel'in kulislere dayandırdığı bilgiye göre Gökçek'in Erdoğan'dan “En büyük projem” dediği Ankapark’ın bitirilmesi sürecinde aktif olarak yer almak isteyeceği ifade edildi.

Gökçek’in ayrıca 'Gökçekli ve Gökçeksiz Ankara' başlıklı kamuoyu araştırmalarının sonuçlarını da Erdoğan'a sunduğu belirtildi.

HÜKÜMET, ANKAPARK DÜZENLEMESİNDEN VAZGEÇTİ

Öte yandan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Erdoğan ile Gökçek görüşmesi sürerken Ankapark’ın bulunduğu Atatürk Orman Çiftliği arazisinden yararlanma hakkını 10 yıldan 30 yıla çıkaran yasal düzenlemeden vazgeçti. 

Tasarının 6. maddesiyle Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında yapılacak bir protokolle Ankapark için Ankara Büyükşehir Belediyesi lehine tesis edilen intifa hakkı süresi 10 yıldan 30 yıla çıkarılıyordu.