Kızını zorla Türkiye’de tutan babaya dava açıldı

Kızını zorla Türkiye’de tutan babaya dava açıldı

Rusya Soruşturma Komitesi, Türkiye’de oturma izni olan ve kızını zorla ülkede tutup intihara sevk etmekle suçlanan Rus bir baba hakkında ceza davası açtı.

Rusya Soruşturma Komitesi’nin St. Petersburg Ofisi’nden yapılan açıklamada “Türkiye’de oturma izni olan 40 yaşındaki Rusya vatandaşı hakkında ceza kanununun intihara sevk etmekle ilgili 110 maddesinin 2 fıkrası uyarınca dava açıldı” ifadeleri kullanıldı.

Dava belgelerine göre, 31 Temmuz’da babasından velayetini büyükannesine vermesi için izin istemek amacıyla Türkiye’ye gelen 15 yaşındaki genç kız Rusya’ya geri dönemedi. Babası dönüş biletini iptal edip pasaportunu elinden aldı ve St. Petersburg’daki yakınları ile irtibat kurmasını engelledi. Büyükannesinin cep telefonuna ise genç kızın bir arkadaşından, torununun dönmesi için kendisine yardım edilmemesi halinde intihar etmeyi düşündüğü yönünde mesajlar gönderildi.

Soruşturma komitesi ayrıca Türk yetkililerle kızın geri gönderilmesi ve babanın sınır dışı edilmesi yönünde irtibatta olduklarını bildirdi.