Meteoroloji'den son dakika uyarısı

Meteoroloji'den son dakika uyarısı

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre bazı illerimizde sağanak yağış bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerin parçalı bulutlu, akşam saatlerinde İstanbul ve Kocaeli'nin kuzey kesimleri ile Sakarya çevreleri, gece saatlerinden sonra İstanbul Anadolu Yakası ile Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, bugün akşam saatlerinden sonra yurdun serin ve yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiği belirtildi. Bu gece ve yarın Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, İstanbul’un Anadolu yakasında kuvvetli, Batı Karadeniz'de ise çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

14.08.2016 pazar günü, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde görülmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Samsun, Trabzon ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli (metrekareye 21-50 kg), Ordu, Giresun ve Rize ile Trabzon’un doğu ilçelerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli (metrekareye 51-100 kg yağış) olacağı tahmin ediliyor.

SU BASKINI, YILDIRIM, HEYELAN UYARISI

Hafta sonunda Marmara’nın doğusu ve Karadeniz kıyı illerinde tahmin edilen çok kuvvetli ve şiddetli yağışların sebep olabileceği olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 15 Ağustos 2016 Pazartesi gününden itibaren yağışlı sistemin kuzeydoğu kesimlere çekileceği ve hafta boyunca Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğu kesimlerinde etkili olacağı bekleniyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının cumartesi günü kuzeybatı kesimlerde, pazar günü ise kuzeydoğu ve iç bölgelerde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın cumartesi ve pazar günleri Batı Karadeniz, Marmara ve Ege’de kuzey ve kuzeydoğu (yıldız ve poyraz), pazar günü ilave olarak Orta ve Doğu Karadeniz’de kuzey ve kuzeybatı yönlerden (yıldız ve karayel) kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (40 – 70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:


Ankara: Az bulutlu ve açık 37

İstanbul: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kuzey kesimleri, gece saatlerinden sonra Anadolu Yakası sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 35

Adana: Parçalı bulutlu 35

Bursa: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34

Antalya: Az bulutlu ve açık 32

Samsun: Parçalı bulutlu 31

Trabzon: Parçalı bulutlu 31

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 30

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 38