Sahte rakıdan iki ölüm iddiası!

Sahte rakıdan iki ölüm iddiası!

Manisa'nın Soma ilçesinde iki gün içinde, iddiaya göre iki kişi içtikleri sahte rakı nedeniyle öldü, iki kişi de hastanede tedaviye alındı.

Soma'da geçen perşembe günü meydana gelen ilk olayda sahte rakı içen K.P. (57) ile arkadaşı Ö.Ö (46) zehirlenme şikâyetiyle Soma Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bir gün sonra da yine sahte rakı içen İ.G. ve oğlu C.G., alkol zehirlenmesi şüphesiyle aynı hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan İ.G., Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesine sevk edildi. Tedaviye alınan dört kişiden, ilk gün zehirlenen Ö.Ö. ile cuma günü hastaneye kaldırılan İ.G. yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer iki kişinin yoğun bakımdaki tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

Polis her iki olayla ilgili soruşturma başlattı. İçtikleri rakıdan zehirlendikleri iddia edilen dört kişinin, Atatürk Caddesi'ndeki bir büfeden içkiyi aldığı belirlendi. Büfeye operasyon yapan ekipler, iş yeri işletmecisini gözaltına aldı. Büfecinin ifadesi sonrası, sahte rakıyı imal ettiği öne sürülen bir ilkokulun beden eğitimi öğretmeni Ü.İ.'nin evinde arama yapıldı. Ü.İ.'nin ilçe merkezindeki evinde yapılan aramada 24 litre rakı, doluma hazır 100 mililitrelik 13 rakı, 6 litre anason aroması, 1 litre votka aroması, içkiyi damıtmak için kullanılan iki aparat, çok sayıda doluma hazır pet şişe bulundu. Ü.İ., gözaltına alınarak emniyete götürüldü. İki şüphelinin emniyetteki sorgusunun sürdüğü belirtildi.

İSİMLERİ ÖĞRENİLDİ

Manisa'nın Soma ilçesinde sahte rakıdan ölenlerin isimlerinin İbrahim Gök ile Özcan Ünal (46) olduğu belirtildi. Soma Devlet Hastanesinden sevk edildikleri Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde tedavileri süren iki kişinin de ölen İbrahim Gök'ün oğlu Cüneyt Gök ile Kenan Pehlivan (57) olduğu bildirildi.

Gözaltına alınan iki kişiden öğretmen Ü.İ.'nin emniyetteki ifadesinde, hazırladığı sahte rakıları satmadığını, arkadaşları ve dostlarına bedelsiz verdiğini söylediği öğrenildi.