Tropik fırtına Türkiye'de! Fırtına Ege'ye ulaşmak üzere

Tropik fırtına Türkiye'de! Fırtına Ege'ye ulaşmak üzere

Türkiye tarihinde daha önce hiç görülmemiş bir iklim olayı mevsim değişiklikleri sebebiyle gündemimize girdi. Türkiye'ye yaklaşan tropik fırtınanın Ege'ye yaklaşmak üzere olduğu ve İstanbul'a kadar uzanarak büyük etki yaratacağı bekleniyor. Kasırganın yurda giriş yapacağı noktanın İzmir olması bekleniyor. Peki adım adım yaklaşan tropikal medicane ne zaman Türkiye'yi vuracak?

Türkiye tarihinde ilk kez görülecek kasırgaya karşı belediyeler ve vatandaşlar süratle hazırlıklarını sürdürüyor. Küresel tahmin sistemlerinde tehlikeli boyutlarıyla dikkat çeken kasırga hakkında dün Meteoroloji Genel Müdürlüğü’de bir açıklama yaptı. Meteoroloji’nin açıklamasında sadece “100-120 km/saate ulaşması ve meydana gelecek yağışların da 75 kg/m2 ve üzerinde şiddetli yağış şeklinde olması beklenmektedir.” ifadeleri yer alırken, fırtınanın takip edildiği belirtildi.

“Kırbaç Kasırgası”

Hava tahmincileri tarafından “Kırbaç Kasırgası” olarak anılan tropikal medicane için hazırlıklar sürüyor. Cumartesi gecesi yurdumuza yaklaşacak olan kasırganın, pazar sabah saatlerinde İzmir çevresinden yurda giriş yapması bekleniyor.

İstanbul'a kadar uzanacak

İzmir’in güneybatısından girmesi beklenen kasırganın daha sonra kuzeye doğru tırmanması bekleniyor. Kuvvetli fırtınayla beraber yoğun bir yağışın da etkileyeceği iller arasında başta İzmir olmak üzere, Aydın, Çanakkale, Balıkesir, Muğla olması bekleniyor.