Uzun süredir ücretlerini alamayan inşaat işçileri alacakları için çatıya çıktı

Uzun süredir ücretlerini alamayan inşaat işçileri alacakları için çatıya çıktı

Kayseri'de çalıştıkları inşaatta yatan ve bir süreden bu yana ücretlerini alamadıklarını öne süren 2 duvar işçisi 14 katlı binanın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu. İşçiler uzun süren ikna çalışmaları neticesinde çıktıkları çatıdan indirildi

Van'dan gelerek Kayseri'de merkez Melikgazi İlçesi Esenyurt Mahallesi Paşalı Caddesi'ndeki inşaatın 14 katlı çatısındaki tuğlaların üzerine çıkan 40 yaşındaki Abdulhari Ç. ve 29 yaşındaki Sergen G. ücretlerini alamadıkları intihar edeceklerini söyledi. İki inşaat işçisi "Çocuklarımızın rızkını kazanmak için Kayseri'ye geldik. 10 gündür inşaatta kalıyoruz. Çalıştığımız günden bu yana  bir kuruş para almadık. İnşaat yetkilileri gelir paramızı verirse öyle ineriz" dedi.

Polis ve diğer inşaat çalışanlarının ikna çalışmaları bir süre sonuçsuz kalırken, olay yerine inşaat yetkililerin gelmesi ve işçilerinin alacaklarını vermesi sonrası 2 inşaat işçisi çıktıkları çatı katından indi. Polis iki inşaat işçisinin ifadesini almak üzere emniyet müdürlüğüne götürdü. Soruşturma sürdürülüyor.