'Üst Akıl' Adam'a Karşı

Bir itiraf: Şu “Üst Akıl” dedikleri şeyin işlerine hiç aklım basmıyor. Belki IQ’um yetersiz, belki hayalgücüm sığ, anlamakta güçlük çekiyorum. Yandaş gazetelerde, televizyon programlarında Üst Akıl’ın marifetlerini okudukça kendimi aptal gibi hissediyorum.

Her şeyden önce, mantığını anlayamıyorum. Üst Akıl bizi Güney’den PYD Kürtleri ile çember altına alıyormuş. Peki, kimi oralardan defederek yapıyormuş bu kuşatmayı? İŞİD’i. Hani şu insanlık tarihine kapkara bir leke olarak geçmiş, insan denen varlığa saygımızı yok etmiş olan İŞİD’i. Peki, İŞİD nasıl oluyor da PYD’den daha iyi oluyor? Dedim ya, kafam basmıyor!
Saray’dan bir danışman/siyasetçi, Üst Akıl’ın amacının araya bir set çekerek Türkiye’nin önümüzdeki 100 yıl süreyle Ortadoğu’ya çıkmasına engel olmak olduğunu söylüyor.

Gene anlamıyorum. Bundan beş altı yıl kadar önce, herhalde Üst Akıl başka bir yerde tatildeyken, yollar açıktı ve sizler Orta Doğu’ya çıktınız da ne oldu? Ben “hezimet” diyeyim, siz “rezalet” deyin. Eee, o halde o sete ne gerek var? Anlamıyorum!

Türkiye’yi dışardan kuşattığı yetmiyormuş gibi, Üst Akıl Türkiye’nin içinde de kaos çıkartmaya çalışıyormuş. Bu amaçla uzun zamandır eylem yapmayan terör örgütlerini hortlatıyormuş. Bunlardan birisi ele geçirilmiş, bir pompalı tüfeği ve iki laptopuyla! Üst Akıl, bir Twiter kullanıcısının işaret ettiği üzere, hortlattığı terör örgütlerini niçin daha iyi donatmıyor? Anlamıyorum!
Bu liste böylece devam edebilir. Ama ne gerek var. Hepsi “Anlayamıyorum” parantezi içinde olacaktır!

***

Üst Akıl diye bir “belgesel” propaganda filmi yapıldı ve iktidar organlarından birinde gösterildi. Bir bilgisayar oyunu da yapıldı mı acaba? Biliyorsunuz, bilgisayar oyunları iletişim sektörünün en çok para getiren alanlarından birisi. Her yıl binlerce oyun sürülüyor piyasaya. İletişim fakültelerinde bölümleri bile var.

“Adam, Üst Akıl’a Karşı” olabilir bu oyunun adı. “Adam” derken kimi kasttetiğimi biliyorsunuz,; geçenlerde bir yandaş sitede gördüğüm afişte O’nun fotoğrafının altında “ADAM, İZİNDEYİZ!” yazıyordu.
Uluslararası pazar için İngilizce adı da “The Man and the Mastermind” olabilir. Buradaki The Man bilinen kişi; O, Süperman, Batman, Spiderman gibi “man”lardan üstün olduğuna göre sadece The Man olmasında elbette sakınca yoktur!

Üst Akıl tam bir canavardır. Durmadan şekil değiştirir kıyafetten kıyafete girer. Özünde Yahudi olduğu için burnu hep aynı kalır ama, duruma göre melon şapkalı bir Sam Amca’ya, taçlı İngiltere Kraliçesi’ne, kolları ahtapot gibi Pensilvanya’dan her yere uzanan takkeli bir vaize dönüşebilir…
Ta firavunlar döneminden beri Üst Akıl kötülüğün somutlaşmış halidir. Onunla her yerde ve her zaman mücadele gerekir ve bunu yalnızca Adam yapabilir. Adam’ın Üst Akıl’la mücadelesinde onu desteklemeyenler ajan ve haindir!

****

Konunun mizah potansiyeli yüksek; ne var ki, bu mizah “Güleriz ağlanacak halimize!” türünden bir mizah olacaktır.

Çünkü gerçeklik duygusunu kaybetmiş insanlar tarafından yönetilen, aklını kaçırmış bir ülkede yaşadığımızı gösteriyor. Kuruntu ve algılama bozuklukları hepimizin geleceğini tehlikeye atıyor.
Türkiye’nin en kısa zamanda aklını başına toplaması şart. Umarım bu, kafamızı sert duvarlara çarpıp yere serilmemizden önce olur!

Önceki ve Sonraki Yazılar