İlker Başbuğ: TSK olarak Sayın Baykal’a şükran borçluyuz

İlker Başbuğ: TSK olarak Sayın Baykal’a şükran borçluyuz

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Org. İlker Başbuğ, CHP'nin önceki Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı kaldığı Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesinde ziyaret etti. 

Ziyaret sonrası açıklama yapan Eski Genelkurmay Başkanı emekli Org. İlker Başbuğ , "Türk Silahlı Kuvvetleri 2007 yılından itibaren gerçekten büyük komplolarla karşı karşıya kaldı. Bu süreçte Sayın Deniz Baykal hiç tereddüt etmeden bu komplolara karşı, karşı pozisyon aldı. TSK'nın yanında yer aldı, bizi her zaman destekledi. Bu açıdan bizler Deniz Baykal'a karşı şükran borçluyuz. Ona çok şey borçluyuz, bu yaptıklarını aldığı tavrı hiçbir zaman unutamayız" dedi.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Başbuğ, “Sayın Deniz Baykal’ın sağlık durumunun daha da iyiye gittiğini duymaktan gerçekten çok büyük mutluluk duydum. Kendileri, ailesi ve Türk milletini bu süreçte gerçekten büyük bir badire atlattı.

Fakat Sayın Baykal her zaman olduğu gibi yine sağlam, bu sağlamlığıyla mutlaka sağlığına en kısa zamanda kavuşacak.” dedi.

“BAYKAL KOMPLOLAR KARŞISINDA TSK’NIN YANINDA YER ALDI”

Sayın Deniz Baykal Türk siyasetinin inanın en büyük değerlerden birtanesi… Sayın Baykal’ın Cumhuriyet’in temel ilkelerine yürekten bağlılığı ve bu ilkeleri tüm gücüyle savunması Sayın Baykal’ı tabiki çok farklı biryere taşıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri 2007 yılından itibaren gerçekten büyük komplolarla karşı karşıya kaldı. Bu süreçte Sayın Deniz Baykal hiç tereddüt etmeden bu komplolara karşı, karşı pozisyon aldı. TSK’nın yanında yer aldı, bizi her zaman destekledi. Başkaları da bu komploları biliyordu fakat acaba Fetullah Gülen bize birşey yapar mı korkusuyla  sessiz kalmayı tercih ettiler. Bir kısmı da adeta bu komploları desteklediler.

“DENİZ BAYKAL’A ŞÜKRAN BORÇLUYUZ”

Sayın Deniz Baykal’ın gerçekten bu TSK’ya karşı yürütülen komplolar karşısında almış olduğu tavır, silahlı kuvvetlere vermiş olduğu destek, silahlı kuvvetlerin yanında olmasını biz hiç bir zaman unutamayız.

Bu açıdan bizler Deniz Baykal’a karşı şükran borçluyuz. Ona çok şey borçluyuz, bu yaptıklarını aldığı tavrı hiçbir zaman unutamayız.” açıklamasını yaptı.