Atatürk'ün askerleri siluet nöbetinde

Atatürk'ün askerleri siluet nöbetinde

Her yıl 15 Haziran-15 Temmuz günleri Ardahan'ın Damal İlçesi sınırları içinde bulunan Yukarıgündeş (M. Kemal Paşa Mh.) köyünün yakınlarında bulunan Karadağ'lara yansıyan Atatürk'ün siluetine vatandaşların olduğu gibi askerin de ilgisi büyük.

Fakir Yılmaz-Ardahan/ Bu yıl ilk kez askerin ilgisi bu kadar büyük... Askerlerin yanı sıra bir çok yerli ve yabancı turistin yoğun ilgi gösterip, bölgeye akın ettiği Atatürk'ün ortaya çıktığı 15 Haziran 15 Temmuz günleri boyunca araçlarla bölgeye gelen askerler
 nöbet tutarken siluetin çıktığı anlarda bölgede bulunan vatandaşlar silueti ve askerleri bol bol fotoğraflayıp, muhteşem anı kayıtlara geçtikleri görünüyor.

Askerlerle birlikte Atatürk'ün siluetin önünde hatıra fotoğraflarda çeken vatandaşlar 'İşte Atatürk'ün Askerleri' diyerek özellikle bu yıl 15 Haziran ile 15 Temmuz günlerinde hemen her gün siluetin  çıktığı saatlerde alana gelip saygı duruşunda bulunmalarını takdirle karşıladıklarını belirtmekteler.

Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Şenliğine Davet

Yıllar önce çekilen bir fotoğraf karesi ardından Posof yönünden gelen güneşin Damal yeni adı Mustafa Kemal Paşa Mahallesi olan Yukarı Gündeş sınırları içinde ki Karadağ'a yansıttığı Atatürk'ün
 siluetinin ortaya çıktığı doğa üstü görüntünün bölge turizmine katkı sağlaması için düzenlenen 'Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde' adlı şenlik bu yıl 9 Temmuz'da gerçekleşiyor.

Seyir alanı da hazır..

Konu hakkında bir açıklama yapan ve 9 Temmuz'da düzenleyecekleri 'Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri' ne herkesi davet eden Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, 'bu doğa üstü görüntünün görülmesi ve Ardahan'ı, Damal'ı tüm dünyaya tanıtmasını arzusu içinde düzenledikleri 'Atatürk'ün İzinde ve Gölegesin de' adlı şenliğe gelenler dünyanın 8. ve doğa üstü harikasını görmenin fırsatını yakalama imkanı sağlayacaklar' dedi.

Önal bu yıl ki şenliklere katılacakların ulu önder Atatürk'ün siluetini rahatça izlemeleri için yaptırdıkları seyir alanının da tamamlandığını da sözlerine ekledi.