Ev sahibi yapan çiçek! Besleyen anahtar sahibi oluyor ve bereket yağıyor

Ev sahibi yapan çiçek! Besleyen anahtar sahibi oluyor ve bereket yağıyor

İddiaya göre bu çiçeği besleyenlerin evine bereket yağıyor. Ev sahibi yaptığına inanılan o çiçekle ilgili işte tüm bilgiler

Çiçekler evlerimizin en güzel süsleri arasında yer almaktadır. Bir çiçek var ki evimizin güzel süsleri olarak dikkat çekiyor.

Doğanın bize sunduğu birçok mucizevi bitki vardır. Bunlardan biri de kokina bitkileridir. Kokina bitkileri, şans ve mutluluk getirdiği bilinen nadir bitkiler arasında yer almaktadır. Eski bir rivayete göre, kokinaları aldığınızda üzerindeki meyvelerinin durduğu yıl içerisinde ev sahibi olacağınız söylenir. Bu nedenle, yılbaşı öncesi kokina bitkilerine yoğun talep olduğunu görmekteyiz.

PEKİ KOKİNA ÇİÇEĞİ NEDİR? KOKİNA BAKIMI NASILDIR?

Kokina, çok sıcak ve çok soğuk ortamlar sevmez. Bu yüzden, ortalama radyatör gibi sıcak alanların yakınından uzak tutmaya özen gösterin.
Kış aylarında kokina bitkisini balkona yerleştirmeyin.
Kokina, aydınlık ve havadar ortamları seven bir bitkidir.
Yeşil yapraklarının solmaması için, aldıktan 1 ay sonra, haftada 1 kez köklerini suda bekletebilirsiniz. Ancak suda bekletme süresi, 1 günü geçmemelidir. Bu şartlarda bile yapraklarının solmaması oldukça zor bir ihtimaldir.

Kokina Ne Zaman Sulanmalıdır?


Kokina bitkisi, suyu çok sevmez. Bu yüzden sulama işlemini mümkün olduğunda dikkatli bir şekilde yapmak gerekir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi haftada 1 kez sulamak yeterli olacaktır.

Kaynak: Lezzet.com.tr

İlgili Haberler