Kabak çekirdeğindeki tehlike yerken dikkatli olun! Kimse daha önce bilmiyordu

Kabak çekirdeğindeki tehlike yerken dikkatli olun! Kimse daha önce bilmiyordu

Kabak çekirdeği çok sevilen atıştırmalıklardan biridir. Ancak kabak çekirdeği hakkında pekte bilinmeyen bir uyarı var

Kabak çekirdeği çok sevilen atıştırmalıklardan biri olarak bilinir. Dizi ve film izlerken normal ayçekirdeği kadar tercih edilmese de yine de bolca tüketilir

Genel olarak kabak çekirdeğinin çok faydalı olduğu söyleniyor.

Kabak çekirdeğinin faydaları arasında en önemlisi sinirlere iyi gelmesi yer almaktadır.

Kabak çekirdeği ayrıca sindirim sistemine de iyi gelmektedir. Birden çok faydası bulunan kabak çekirdeğinin pekte bilinmeyen bazı zararları var.

Her şeyin fazlasının zarar olduğunu söylerdi büyüklerimiz. Bu kabak çekirdeği için de geçerlidir. Gereğinden fazla tüketilen kabak çekirdeğinin vücut üzerinde bazı zararları bulunuyor. Peki bu zararlar nelerdir? Neden günde bir avuçtan fazla kabak çekirdeği tüketilmemelidir?

Milliyet gazetesinde yayınlana bir haberde; Gereğinden fazla kabak çekirdeği tüketmenin zararlarına yer verildi.

Bu konuda uyarıda bulunan uzmanlar, alerjik reaksiyona sebep olabileceğini söylüyorlar. Eğer karpuz ya da salatalığa karşı bir allerji durumunuz var ise kabak çekirdeğinden de uzak durmalısınız.


En büyük zararlarının arasında kısırlık bulunuyor. İlerleyen zamanlarda kısırlık gibi kronik hastalıklara yakalanmak istemiyorsanız kabak çekirdeğini tüketirken aşırıya kaçmamaya dikkat etmelisiniz.


Bol miktarda tuz içerdiği için aşırı tüketimi ciltte sivilce sorunları yaratabilir. Cilt sağlığınızı düşünüyorsanız fazla tüketmemenizde fayda var.

Görüldüğü gibi gereğinden fazla kabak çekirdeği tüketmenin zararları bulunuyor. Ayrıca uzmanlara göre bir avuçtan fazla kabak çekirdeği tüketmek sindirim sistemini de rahatsız ediyor. Bu yüzden sağlık açısından günde bir avuç kabak çekirdeği tüketmenin hiç bir sakıncası bulunmamaktadır.
 

İlgili Haberler