Polis tacize uğrayan kadına 'Gönül ilişkiniz var mı' diye sordu

Polis tacize uğrayan kadına 'Gönül ilişkiniz var mı' diye sordu

Polis, uğradığı taciz sonrası karakola götürülen kadına 'O kişiyle gönül bağınız var mı? Telefonunda kayıtlı kişileri nereden tanıyorsun' şeklinde sorular sordu.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde bulunan Yusuf İslam Caddesi'nde 23 yaşındaki Suriyeli E.X. 2 çocuğu yanındayken ve herkesin gözü önünde önce tacize daha sonra da tacizcinin saldırısına maruz kalmıştı. Olayın basında yer alması ardından polislerce karakola götürülen E.X., polislerin yönelttiği 'O kişi senin arkadaşın mı, bir gönül bağınız var mı' şeklindeki sorularıyla şaşkına döndüğünü ve korktuğunu belirtti.

Karakolda 6 saat bekletildiğini, tercüman bulunmadığı için kendisini ifade etme konusunda sıkıntılar yaşadığını dile getiren E.X., akşam 17.00'ye kadar karakolda bekletildikten sonra eve döndüğünü söyledi. E.X. kendisine gösterilen fotoğraflar içinden teşhis yapamadığını, dün sabah polislerin tekrar evine geldiğini ve yanlarında getirdikleri iki fotoğraftan birinin saldırıyı ve tacizi gerçekleştiren erkek olduğunu teşhis ettiğini söyledi.

TELEFON REHBERİNDEKİ NUMARALARI SORDULAR

E.X., polisin kendisine "Biz yine geliriz sakın evden ayrılma" dediğini belirtti. Suriyeli E.X., polisin telefon rehberindeki isimleri tek tek sorduğunu ve nereden tanıdığı gibi sorular sorduğunu söyleyerek, soruların kendisini korkuttuğunu ifade etti.

'BANA NASIL BUNLARI SORARLAR?'

Polisin muamelesi karşısında şaşkına döndüğünü belirten E.X., "Ben evliyim ve çocuklarım var. Üstelik çocuklarım yanımdaydı, her şey kamerada var. Bunu bana nasıl sorarlar" diyerek tepki gösterdi.