Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Balkan Şampiyonası'nda ödüller verildi

Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Balkan Şampiyonası'nda ödüller verildi

Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması’nın 45’ncisi Kars'ta yapıldı. Yağmur ve dolu muhalefetine rağmen yarışma iptal edilmedi ve ödül töreni yapıldı.

Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması’nın 45’ncisi bu yıl işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıldönümü nedeniyle Kars’ta yapıldı. Türkiye, erkekler ferdi ve bayanlar takım halinde birincilik aldı.

 

Yarışmalara Türkiye’den 8, Kosova’dan 11, Bulgaristan’dan 9, Romanya’dan 11, Makedonya’dan 12, Bosna Hersek ve Arnavutluk’tan 8'er olmak üzere toplam 67 sporcu katıldı.

 

Valilik binası önündeki İnönü Caddesi'nde yapılan yarışma oldukça çekişmeli geçti. Yarışma devam ederken tören alanında da Kars’ın kurtuluş programı düzenlendi.

 

Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması, halk oyunları gösterileri, şiirler, şarkılar, konuşmalar ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının gösterileriyle devam etti. Bakan Ahmet Arslan ve Vali Rahmi Doğan, töreni ellerinde Türk bayrakları ile izledi.

 

YAĞMUR VE DOLU PANİĞİ

 

Törenlerin bitimine doğru bastıran yağmur ve ardından etkili olan dolu nedeniyle kısa süreli panik yaşandı. Programa bir süre mola verildi ve alandaki cihazların valilik binasına alınmasıyla ödül törenine geçildi.

 

Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini Bakan Ahmet Arslan, Vali Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, PTT A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Bozgeyik ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın verdi.

 

DERECEYE GİRENLER

 

Takım halinde Romanya 1'inci, Türkiye 2'nci ve Makedonya 3'üncü olurken ferdi erkekler kategorisinde Türkiye'den Hanifi Çobanoğlu birinci, Romanya'dan Costescu Vasıle Claudıu ikinci, Makedonya'dan Bledar Mesı üçüncü oldu.

 

Kadınlar kategorisinde ise takım halinde Türkiye 1’inci, Bulgaristan 2'nci ve Romanya 3'üncülüğü elde etti. Kadınlar kategorisindeki ferdi sonuçlar ise Romanya'dan Arsıne Andreea 1'inci, Türkiye'den Yeliz Ay Yıldız 2'nci, Bulgaristan'dan Radosveta Stoyanova Sımeonova 3'üncü oldu.