Taciz skandalları bu kez eşcinsel modelleri hedef aldı; 'ilişkiye girmek için ısrarcı oldu'

Taciz skandalları bu kez eşcinsel modelleri hedef aldı; 'ilişkiye girmek için ısrarcı oldu'

Rick Day adlı fotoğrafçının, iki eşcinsel erkek modele karşı cinsel saldırıda bulunduğu iddia edildi.

Eşcinsel iki modelin, Ric Day tarafından cinsel saldırıya uğradıkları ifade edildi. The Advocate dergisine konuşan Barret Pall ve Kai Braden simli iki eşcinsel erkek, sektörün en bilinen fotoğrafçılarından biri olan Rick Day’in kendilerine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti. 

Eşcinsel Gzone sitesinde yer alan haberde, sektörde eşcinsel erkek model olmanın tahmin edildiğinden daha zor olduğunu ve heteroseksüel erkek modellere göre çok daha fazla tacize uğradığının altını çizen modellerin bu konuyu ilk kez gündeme getirmediği ifade edildi. 

Daha önce, fotoğrafçılar Mario Testino ve Bruce Weber hakkındaki iddialar "New York Times Gazetesi'nde" yer alırken, ayrıca fotoğrafçılar Patrick Demarchelier ve David Bellemere hakkındaki iddialar da "The Boston Globe Gazetesi"nde yayınlandığı aktarıldı.

İLİŞKİYE GİRMEK İÇİN ISRARCI OLMUŞ

Barrett Pall’ın ifadesinin yer aldığı haberde; fotoğrafçı Rick Day, Ekim 2017’de yaptıkları bir çekimin sonrasında mesajlarla ve tacizkar davranışlarla Barrett Pall ile cinsel ilişkiye girmek konusunda ısrarcı olmuş. Hatta fiziksel olarak tacizde bile bulunmuş. Pall’un ifadesine göre Rick Day, “iç çamaşırını doldurmak için ereksiyon olması gerektiğini söyleyerek” ona sürtünmüş ve cinsel organını avuçlamış.

Bu itiraf üzerine, model Kai Braden da Rick Day’in, 2016’da 18 yaşındayken, onunla çalıştığı sırada, kendisini duvara dayadığını ve boynundan tutarak onu öptüğünü belirtti. Braden, bu harekete şaşırdığını söylediğinde ise Day’in “onun rahatlaması için” bu yöntemi denediğini söyledi. Braden’ın daha önce bir erkekle cinsel ilişki yapmadığını söylediğinde ise Rick Day, karşılık olarak “onu rahatlatmak için” anüsüne masaj yapmaya çalışmış.

Sinema sektöründe, kadınların uğradığı tacizi anlatmak için başlattığı #MeToo (Ben De) hareketinden cesaret aldığını söyleyen modellerin açıklamaları, ünlü fotoğrafçıya zor günler yaşatacağı ifadeleri yer aldı.