BUNLAR NASIL MÜSLÜMAN

Elazığ depreminin ardından Kızılay’ın çocuk taciz ve tecavüzleri nedeniyle gündemden düşmeyen Ensar Vakfı’na para yağdırdığı ortaya çıktı.

Yine depreminin ardından 10 ar liralık para yardımı çağrısıyla tepki çeken Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yapılan 7 milyon 925 bin dolarlık bağışa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Habertürk TV’de soruları yanıtlayan Kınık, Ensar Vakfı'na aktarılmak üzere Kızılay'a verilen 7.9 milyon dolar için Başkentgaz'ı "Vergi kaçırmak başkadır, vergiden kaçınmak başkadır" sözleri ile savundu.

Bu sözler sosyal medyada gündeme oturdu.

Vicdanlar kanarken, İslamcılardan tık çıkmadı.

CHP Manisa Eski Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise dikkat çeken bir video paylaştı. Videoda Kınık’ın “Vergiden kaçınmak” ifadelerinin daha önce kamuoyunda “Tosuncuk” olarak bilinen Çiftlik Bank yolsuzluğunun başrolündeki isim olan Mehmet Aydın tarafından da kullanıldığı görülüyordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Deprem vergilerine ne oldu?” sorusuna yanıt veren AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, “Deprem vergileri adı altında bunlar toplanacak ve depreme gönderilecek gibi bir düzenleme söz konusu değildir” diyebiliyordu.

Öyle ya sen deprem mağdurlarına yardım olacak diye vergi topla, sonra o vergilerin akıbetini meçhul kıl, sonra da; “Deprem vergileri adı altında bunlar toplanacak ve depreme gönderilecek gibi bir düzenleme söz konusu değildir” de. Herhalde AKP tipi Müüslümanlık bu olsa gerek...

AKP’nin yayın organı Sabah gazetesinde, 17 Ağustos 1999 depreminden sonra geçici olarak getirilen, AKP döneminde kalıcı yapılan deprem vergisi kapsamında toplanan paraların akıbetini soranlara yönelik insanlık dışı ifadeler kullanılıyordu.

Gazetenin yazarlarından Ersin Ramoğlu, “Şeytanın Türkiye temsilcileri” şeklinde başlığıyla dahi çığrından çıktığı yazısında “Vergiler nerede diyen antiloplar!” diyerek başladığı sözlerini “Bunlar muhalif değil devlete ve millete düşman kılıç artıklarıdır. Bunlar bu topraklara da ait değildir. Nesebleri ve soyları bile belli değildir. Akbabadır bunlar, akbaba!” diyerek bitiriyordu.

Sorsan bir de “Müslümanım” der.

Millet aç açık, perişanken, garibin gurabanın, fakirin fukaranın yardımına gitmesi gereken bağışlar Kızılay yöneticilerine son model 4*4 Jeep, boğazda villa, dinci vakıflara yem oluyordu.

Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan’ın maaşı son artışla 31 bin 500 TL’ye çıkıyordu.

2016 yılında 14 bin 439 TL olan maaşa dört yılda yapılan artış oranı yüzde 118’e ulaştı.

AKP Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş’ün kayınpederi olan İbrahim Altan, Kızılay Genel Müdürlüğü’ne 29 Ağustos 2017 tarihinde atandı.

Oysa aynı AKP’liler madenlerde ölümle burun buruna çalışan emekçilere bile 2 bin küsur lirayı çok görüyorlardı.

Bitmedi; Kızılay’da görev yapan beş Genel Müdür Yardımcısının maaşı 2016 yılında 8 bin 767 TL iken 2019 yılında 24 bin 397 TL’ye yükseldi.

Genel Müdür Yardımcılarının maaşında dört yılda yapılan yüzde 178’lik artış oranı genel müdür maaşındaki artışı geride bıraktı.

Teftiş Kurulu Başkanı maaşı 2016 yılında 11 bin TL olmasına karşın 2019 yılında 24 bin 397 TL’ye yükseldi. Teftiş Kurulu Başkanı maaşı son dört yılda yüzde 121 oranında zamlanarak 13 bin 395 TL arttı.

Hukuk Müşaviri maaşı ise 2016 yılında 10 bin 500 TL iken 2019 yılı Ağustos ayında 24 bin 397 TL oldu. Hukuk müşaviri maaşı dört yılda yüzde 132 artışla 13 bin 897 TL zamlandı.

Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürü 26 bin 500 TL maaş aldığı öğrenildi. Kan Hizmetleri Genel Müdürü maaşı 2016 yılında 9 bin 988 TL olmasına karşın 2019 yılında yüzde 165 oranında artışla 26 bin 50 TL’ye yükseldi.

Kan Hizmetleri Genel Müdürü’nün maaş son dört yılda 16 bin 511 TL arttı.

Hak, hukuk adalet hepsinden önemlisi vicdan kalmamış.

Bunlar Müslümansa vallahi ben değilim...

Önceki ve Sonraki Yazılar