AKP Buca, kendini MEB sandı!

AKP Buca, kendini MEB sandı!

Yurt Gazetesi’nin ‘300 Öğrenci Az Dediler Okulu Kapattılar’ başlığıyla manşetten ülke gündemine taşıdığı haberle ilgili AKP Buca İlçe Başkanlığı açıklama yaptı. Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden beklenen açıklamanın iktidar partisinden gelmesi şaşkınlık yarattı.

SES AKP'DEN GELDİ!

Onurcan UYGUR - İzmir / YURT Gazetesi’nin, 80. Yıl Betontaş İlkokulu’nun kapatılacağı yönündeki iddiaları Türkiye gündemine taşıdığı haberle ilgili AKP Buca İlçe Başkanlığı’ndan açıklama geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklama yapılması beklenirken, siyasi bir partinin ilçe temsilcilerinden açıklama yapılması kamuoyunu şaşırttı. Yapılan açıklamada, “Son günlerde basında ve kamuoyunda yer alan “öğrenci sayısının azlığı nedeniyle Buca 80. Yıl Betontaş İlkokulu’nun kapatıldığı söylentisi, TC. Buca Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ekteki 5138836 – 100 – E.10853233 numaralı yazısından anlaşılacağı gibi gerçek dışıdır” denildi. 

CHP'LİLER AYAK OYUNU YAPIYORMUŞ!

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın ellerine herhangi bir belge gelmediğinin altını çizdiği, CHP’li Vekil Lütfü Baydar’ın ise iddialara ilişkin sadece önerge verdiği olayla ilgili olarak AKP İlçe Başkanlığı’nın açıklamasında, “Bu tür trajikomik siyasi hareketlere karşı halkımızın her seçimde verdiği tokat gibi cevaplara bağışıklık kazanan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekillerinin, Belediye Başkanlarının ve diğerlerinin anlaması gerektiği halde bir türlü anlayamadıkları gerçek, AKP’nin böyle ayak oyunlarıyla yıkılabilecek bir parti olmadığı ve asla da olmayacağıdır” denildi.