Bu da 'aldatılan kadın' operasyonu

Bu da 'aldatılan kadın' operasyonu

İstanbul Kaçakçılık Polisi, casus kamera içeren ürün satan bir şebekeye operasyon düzenledi. Polisin ilk kez düzenlediği operasyonda ele geçirilenlere özellikle altadılama şüphesi yaşayan kadınların rağbet ettiği öğrenildi. Casus ürünler arasında oyuncaktan, uydu alıcısına, lambadan, saate bir çok ürün yer alıyor.

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü,  internet üzerinden içinde kamera barındıran ürün satan bir şebeke belirledi. Satışı yasak olan ve kaçak yollarla yurda sokulan ürünleri pazarlayan şüphelilerle ilgili araştırma başlatıldı. Çalışmalar tamamlanınca polis operasyon düzenledi. Beyoğlu ve Fatih’teki 7 adrese düzenlenen baskında 7 şüpheli yakalandı.

ŞARJ ALETİ DE VAR SAAT DE

Yapılan aramalarda, içinde kamera barındıran duvar saati, kol saati, oyuncak ayı, oyuncak araba, anahtarlık, şarj cihazı, uydu alıcısı, lamba gibi farklı tiplerde yüzlerce ürün ele geçirildi.  Şüphelilerin bu ürünleri farklı internet sitlerinden 200 lira ila bin lira arasında sattıkları belirlendi.

EN ÇOK KADINLAR TERCİH EDİYOR

Polisin ele geçirdiği casus ürünleri en çok kadınların tercih ettiği ortaya çıktı. Özellikle aldatılma şüphesi olan kadınların satın aldığı ürünlerin anlık kayıt yaptığı ve bilgisayar desteği ile uzaktan da  izlenebildiği belirtildi. Ürünlerin şantaj için de kullandığını belirten uzmanlar, özellikle bakıcı bulunduran ailelerinde bu ürünlere rağbet ettiği öğrenildi.