Büyükçekmece Belediyesi uluslararası bir projeye daha öncülük yapıyor

Büyükçekmece Belediyesi uluslararası bir projeye daha öncülük yapıyor

Büyükçekmece Belediyesi’nin koordinatörlüğünde hazırlanan Türkiye, Yunanistan, Macaristan ve Litvanyalı proje ortaklarıyla birlikte yürütülen "Uluslararası Yeşil Girişimcilik ve Yenilikçi İstihdam Merkezi Projesi" nin açılış toplantısı Büyükçekmece’de gerçekleşti.

Erasmus + "Gençlik Stratejik Ortaklıkları" programı tarafından Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu tarafından fonlanan projenin bütçesi 282.536,00 Euro.

Proje 2 yıl devam edecek

Büyükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan toplantı Proje Koordinatörü ve Dış İlişkiler Müdürü, Abdülhamit Pehlivan'ın moderatörlüğünde gerçekleşti. Proje kapsamında Yeşil Girişimcilik alanında eğitim, danışmanlık, mentorluk ve yatırımcı ile

girişimci adaylarını buluşturma noktasında faaliyet gösterecek "Yeşil Girişimcilik ve Yenilikçi İstihdam Merkezi" Büyükçekmece Belediyesi bünyesinde kurulacak. Ayrıca projenin önemli çıktılarından biri de "Uygulamalı Yeşil Girişimcilik Eğitim Modülü" 5 farklı dilde online olarak kullanıma açılacak. İki yıl sürecek proje kapsamında birçok atölye, seminer ve pilot eğitimlerde düzenlenecektir.

Gençlere yönelik eğitim çalışmaları

Erasmus + "Gençlik Stratejik Ortaklıkları" programı kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu tarafından fonlanan projenin bütçesi ise 282.536,00 Euro. Uluslararası Yeşil Girişimcilik ve İstihdam Merkezi; proje ortaklarının işbirliği çerçevesinde oluşturacağımız uygulamalı eğitim modülü ile özellikle gençlere yönelik eğitim verecek. Ayrıca gençlere hem yeşil girişimler, hem de mevcut yeşil istihdam fırsatları konusunda danışmanlık sağlanacak. Söz konusu merkez bünyesinde görev alacak personel, bağımsız uzman, STK çalışanı, yatırımcı, akademisyenler ve girişimci adayları bir araya gelecek ve ortak çalışmalar yürütecek. Ayrıca fikir atölyeleri, çalıştaylar, eğitim etkinlikleri ve danışmanlık hizmeti gibi çeşitli alanlarda faaliyetler gerçekleştirilecek.