Gazi Mahallesi'de meşaleli ve bayraklı 19 Mayıs yürüyüşü

Gazi Mahallesi'de meşaleli ve bayraklı 19 Mayıs yürüyüşü

Cumhuriyet sevdalısı binlerce Sultangazili, saatler 21.00'ı gösterdiğinde Gazi Mahallesi'de Fevzi Çakmak Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Ellerinde meşale ve Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu.

Sultangazi İlçesi Gazi Mahallesi'de Sivil toplum kuruluşları tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla yürüyüş düzenlendi.Ellerinde meşale ve Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Yoğun katılım sağlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yürüyüşü, Gazi Mahallesi'de eski polis Karakolunun önünden başladı. Ellerinde meşale ve Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu. 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları atarak Fevzi Çakmak Caddesi boyunca yürüyen Sultangazililer, daha sonra Köşe durağı Şair Abay Konanbay Anadolu Lisesinin önünde son buldu.

Yürüyüş sonrası Grup adına  açıklaması yapan Gazi Mahallesi Esnafı  Neslihan Aslan, yürüyüşe katılan yurttaşlara, ''Ülkemizi Cumhuriyet düşmanlarına teslim etmeyeceğiz. Bizlerin, sizlerin, çocuklarımızın ve tüm halkımızın güç birliği yapması sayesinde Cumhuriyetimiz sonsuza dek yaşayacaktır. Bir kez daha haykırıyoruz ve diyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti laiktir, laik kalacaktır. Tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun"