İnönü ifade verdi: İstifa mektubumu istedi

İnönü ifade verdi: İstifa mektubumu istedi

Şişli eski belediye başkanı Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül’ün ‘birden fazla kişiyle tehdit’ ve ‘kamu görevlisine hakaret’ suçlarından yargılandığı davada ifade veren Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Mustafa Sarıgül’ün kendisinden istifa mektubu yazmasını istediğini söyledi.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile yardımcısı Emir Sarıgül arasında ‘ölüm tehdidi’ iddialarının da dile getirildiği iktidar mücadelesi, Sarıgül’ün istifasıyla sonuçlanmıştı.

‘Politika hayatımı mahvettirmem’

Duruşmada Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü ifade verirken, Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül’ü avukatları temsil etti.

Belediye başkanı olduktan sonra belediyede bazı değişiklikler yaptığını ve bu değişiklikler üzerine Mustafa Sarıgül ile sorunlar yaşamaya başladığını söyleyen İnönü, “Ankara’da Tuncay Ceylan ve Tamer Saka ile yemek yerken, Tuncay Ceylan’a telefon geldi. Telefondaki Mustafa Sarıgül benimle görüşmek istemiş. Telefonu aldım Mustafa Sarıgül ile görüştüm. Konuşmamızda hakaret etti. ‘Politika hayatımı mahvettirmem’ şeklinde sözler söyledi. Telefon görüşmesini sonlandırdım” dedi.

‘Çocuklar için Amerika’ya iki adam gönderdi’

Ankara’daki evinde Sarıgül’le görüştüklerini belirten İnönü, “Bu evde Sarıgül Amerika’daki çocuklarımı kastederek, çocuklar için Amerika’ya iki adam gönderdiğini, hatırladığım kadarıyla 800 bin dolar civarında rakamdan bahsederek, masrafa neden olduğunu söyledi. Çocuklarım söz konusu olduğundan Amerika’ya çocuklarımın yanına gittim. Amerika’da bulunduğum sırada Sarıgül telefonla aradı, görüşmek istedi. Amerika’da bir otelde buluştuk. Görüşmemizde, bu işin böyle gitmeyeceğini istifa etmem gerektiğini söyledi. Buradaki görüşmede açıkça tehdit içeren sözler söylediğini hatırlamıyorum. Çocuklarımı takibi ve ‘Nazlı’yı aldıracağım’ şeklinde Ankara’da söylediği sözler nedeniyle tehdit edilmiştim” diye konuştu.

‘Belediyedeki kadınları gönderip Nazlı hanımı aldıracağım’

Olay gazetede haber olunca partiyle görüşmeleri olduğunu belirten İnönü, Aydın Ayaydın’la Ankara’daki yemekle görüştüğünü anlattı.

İnönü şöyle devam etti: “O akşam yemekte Mustafa Sarıgül ‘Belediyedeki kadınları gönderip Nazlı Hanımı aldıracağım’ şeklinde söz söyledi. Bunun üzerine eşimi arayarak annesinde kalmasını söyledim.”

Duruşma ertelendi

Nazlı İnönü ise, “Mustafa Sarıgül cep telefonuma ‘Benim çocuklarım mutsuz, uyumadılar. Sizinkiler mutlu olsun hocam’ şeklinde mesaj attı. Eşimle sanıklar arasında yaşananlara ilişkin doğrudan bilgim yok. Eşimin bana anlattıkları kadarıyla ifade vermiştim. Mesajda ‘Hocam’ kelimesi uzatılarak yazıldığı için tehdit olarak algılamıştım. Emir Sarıgül’ün bana yönelik herhangi bir telefon araması ya da sözü olmadı. Şikayetçiyim. Davaya katılmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Duruşma, CHP eski milletvekilleri Aydın Ayaydın ve İhsan Özkes, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalem Müdürü Tuncay Ceylan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın da aralarında bulunduğu tanıkların dinlenmesi ve sanıkların duruşmada hazır bulunmaları için ileri bir tarihe ertelendi.

Ne olmuştu?

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün eşi Nazlı İnönü, 18 Aralık’ta 2014’te Hürriyet’e verdiği söyleşide Mustafa Sarıgül’ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini, Sarıgül’ün ‘mafya tutmaktan’ söz ettiğini ve Amerika’da okuyan çocuklarının da tehdit edildiğini iddia etmişti.

Soruşturma kapsamında Mustafa Sarıgül’ün, ‘birden fazla kişiyle tehdit’ ve ‘kamu görevlisine hakaret’ suçlarından üç yıldan sekiz yıla kadar, Emir Sarıgül’ün ise ‘birden fazla kişiyle tehdit’ suçundan iki yıldan altı yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.