“Saray var güzel mi güzel. Uçakları var özel mi özel. Maalesef ruhu yok!”

“Saray var güzel mi güzel. Uçakları var özel mi özel. Maalesef ruhu yok!”

AKP’nin seçim kampanyası ve vaatlerini eleştiren CHP Ankara eski milletvekili Zekeriya Akıncı; “Saray var güzel mi güzel. Uçakları var özel mi özel. Maalesef ruhu yok!” dedi.

Halk TV’de Ata Arslan’ın sunduğu gündem özel programına katılan CHP Ankara eski milletvekili Zekeriya Akıncı, 24 Haziran seçimlerini değerlendirdi. ‘Türkiye’de 24 Haziran seçimleri yeni bir başlangıç olacak’ diyen Akıncı; “Muharrem İnce ruhen ve fiziken Cumhurbaşkanlığına hazırdır” dedi. 

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN CEPHESİNDE ŞAŞKINLIK, TELAŞ VE YORGUNLUK VAR”

AKP’nin ekonomik vaatlerini resmi ve yapay olarak niteleyen Akıncı inandırıcılıktan yoksun vaatler karşısında Muharrem İnce’nin samimi ve inandırıcı vaatlerle halkın karşısına çıktığını belirterek; “Muharrem İnce’ye olan ilgi giderek artıyor. Muharrem İnce’nin vaatleri toplumda karşılık buldu. Gençler, kadınlar, çiftçiler, esnaflar ve iş dünyası İnce’nin vaatlerinde kendini buldu. Sayın İnce müthiş bir performans sergiliyor. Çok başarılı bir kampanya yürütülüyor. Bunun karşısında ise AKP’nin işi sulandırdığını görüyoruz. Ama bu bir işe yaramıyor. AKP’nin politikalarına kimse artık eskisi kadar itibar etmiyor. İnandırıcılığını giderek kaybediyor. Muharrem İnce tarafına baktığımız zaman umut görüyoruz. Arzu ve dinamizm görüyoruz. Recep Tayyip Erdoğan cephesinde ise resmiyet var. Şaşkınlık ve telaş var. Yorgunluk var.  Anadolu’da bir söz var ‘göz hasmını tanır’ diye. Artık Recep Tayyip Erdoğan’da hasmını tanımıştır” şeklinde konuştu. 

“AKP’NİN ‘DIŞ GÜÇLER’ ALGISI BİR TUZAK!”

AKP’nin 16 yıldır uyguladığı politikaları eleştiren Akıncı, AKP’nin topluma empoze ettiği ‘dış güçler’ algısının ise bir tuzak olduğunu belirtti. Akıncı; “AKP tedirgin ve huzursuz. AKP’nin içinde bulunduğumuz süreçte sıkışınca topu dış güçlere atamaya çalışıyor. Sorumluluktan kaçıyor. Zeytin yağı gibi suyun üstüne çıkmaya çalışıyor. AKP, 16 yıldır izlediği politikaların sonucunda ortaya çıkan sorunları gizlemeye çalışıyor. Hiç bir şey durup dururken olmadı ki. Cari açık birden bire artmadı. Dolar birden bire fırlamadı. Gelinen nokta 16 yıldır izlenen politikaların sonucu. Üretmeyen bir ekonominin sonucu. Adil bölüşülmeyen, bütün kurumlarını satan bir ekonominin sonucu. Türkiye’yi bu noktaya, devasa kaynaklarını, betona, toprağa ve yola döken bir anlayış getirdi. Bireyin, özel sektörün ve devletin borçlu olduğunu gizlemeye çalışıyorlar. Sana kimse ‘git o paraları toprağa, betona, asfalta dök’ demedi ki’ Dış güçler ‘böyle mi yap’ dedi? Hayır! Kaynakları betona, toprağa döken sensin. Bir de kalkıp, onu bunu suçluyorsun. Hakaret ediyorsun. Kendini aklamaya çalışıyorsun. Bu duruma ancak ‘pes doğrusu’ denir. 

“ARTIK İKTİDARA YÜRÜYORUZ…”

‘Türkiye’de 24 Haziran seçimleri yeni bir başlangıç olacak’ diyen CHP Ankara eski milletvekili Zekeriya Akıncı; “Biz Muharrem İnce’yi ruhen ve fiziken hazır görüyoruz. Kendisi de söyledi. 2014’den beri kendisini bu sürece hazırlamış. Yetkin bir çalışma ekibi hazırlanmış. Projeler hazır. Artık iktidara yürüyoruz. AKP’de ise durum şu; Saray var güzel mi güzel. Uçakları var özel mi özel. Maalesef ruhu yok!”