Şehit Polis Kesikoğlu’nun adı Urla’da yaşayacak

Şehit Polis Kesikoğlu’nun adı Urla’da yaşayacak

Urla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Birimi tarafından Hacıisa Mahallesi Çay Sokak’ta Atatürk İlköğretim Okulu yanında yapılan “Şehit Polis Hüseyin Kesikoğlu” parkı törenle hizmete girdi.

Açılışa Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Belediye Meclis Üyeleri,  İlçe Emniyet Müdürü Güray Aksüt, şehidin ailesi, yakınları ve Urla halkı katıldı. 

Eğimli arazi üzerinde yapılan parkta, peyzaj düzenleme çalışmasında parke ve şev taşları ile sert zeminler oluşturuldu. Bin 300 metrekarelik çim alan yaratılarak içerisine zeytin, palmiye, süs eriği, ıhlamur ağaçları ve çalı grubu dikilerek çevre düzenlemesi yapıldı. 
150 metrekarelik alanda kauçuk zemin üzerine kurulan çocuk oyun grubu ve fitness aletleri montajının yanı sıra bank, çöp kovası ve pergole ile kullanışlı bir alan yaratıldı. Peyzaj düzenlemesi yapılan alanın devamında dere boyunca 2 bin 500 adet çalı grubu, 54 adet palmiye ve 26 adet zeytin ağacı ile çevre bütünlüğü sağlandı.
Açılış sırasında Şehit Polis Hüseyin Kesikoğlu’nun eşi Berrin Kesikoğlu ve oğlu Ali Kesikoğlu duygularını dile getirdi. Berrin ve Ali Kesikoğlu, Urla Belediyesi’ne kendilerini unutmadıkları için çok teşekkür ettiklerini belirttiler. 

Törende  konuşan  Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise ‘‘Rahat nefes alabiliyorsak görevlerini yaparken şehit olan güvenlik güçlerimizin sayesindedir.   Allah onlardan razı olsun. Ayrıca bu güzel eserin ortaya çıkmasında emek veren tüm meclis üyelerimize ve Urla Belediyesi çatısı altındaki herkese çok teşekkür ediyorum’ dedi.
Kaymakam Önder Can ise şehitlerimizin adlarının yaşatılmasının önemine değindi, “ Borcumuzu böyle ödeyemesek de onları hatırlamak için bu tarz  projelere isimlerinin verilmlesi bir nebze olsun vicdani sorumluluklarımızı yerine getirmemizi sağlıyor. Bu eseri yapan Belediyemize de teşekkür ederim” diye konuştu. 
Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilerek parkın açılışı yapıldı.

Şehit Polis Hüseyin Kesikoğlu Kimdir?
1977 yılında İzmir Polis Okulu’ndan mezun olarak ilk görev yeri olan Antalya’da görevine başlamış, 8 yıl burada görev yaptıktan sonra 3 yıl Erzurum ilinde görev yapmış, 1988 yılında ise Manisa ilinin Salihli ilçesine tayin olmuştur. 30 Ağustos 1988 tarihinde görev sırasında geçirdiği trafik kazası sonucunda şehitlik mertebesine ermiştir. Evli ve 3 çocuğu olan şehidimizin 2 çocuğu da baba mesleğini seçmişlerdir.