'Tutuklu gazeteciler bırakılsın!'

'Tutuklu gazeteciler bırakılsın!'

'İstanbul ve Yurt Genelinde Güçlü Bir Ardahan Lobisi' için çalışmalarını sürdüren Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED), İstanbul’daki Ardahanlı basın mensuplarını iftar yemeğinde ağırladı.

Ulusal ve yerel basın kuruluşlarında çalışan Ardahanlı basın mensuplarının davetli olduğu iftar organizasyonu, 3 Haziran Cumartesi akşamı Esenyurt’taki Euro Park Otel’de gerçekleşti. Oluşturulması hedeflenen “Güçlü Ardahan Birlikteliği”nin konuşulduğu yemekte ARDAFED’in çalışmalarına ve hedeflerine ilişkin Ardahanlı basın mensuplarına bilgiler verildi, yapılacak çalışmalara destek sunmaları istendi. Yemekte bir sunum yapan ARDAFED Başkanvekili Efkan Demir ise, cezaevlerindeki tutuklu gazetecilere dikkat çekti, ARDAFED yönetiminin gazetecilerin özgürlüğüne kavuşmasını dilediğini ifade etti.
Yenilen iftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan ARDAFED Genel Başkanı Fakir Yılmaz, Ardahanlıların birlikte hareket etmeleri halinde çok şey yapabileceğini söyledi. Hedeflenen Ardahan Lobisi için Ardahanlı basın mensuplarının vereceği desteğin önemine işaret eden Yılmaz, bunun gerçekleşmesi halinde Ardahan’ın ve Ardahanlıların yaşadığı sorunların çözümünün kolaylaşacağını söyledi. 

“DESTEK VERİRSENİZ ‘BİZ DE VARIZ’ DİYEBİLİRİZ”

“Ben sizden bir Ardahanlı olarak destek istiyorum” diyen ARDAFED Başkanı Yılmaz, şöyle konuştu: 

“İstanbul’daki Ardahanlıları tek çatı altında toplayarak güçlü bir lobi oluşturmayı hedefliyoruz. Ardahan’la ilgili bir sorun olduğu zaman bu lobi harekete geçecek, Ardahan’ın ilçelerinde, köylerinde var olan sorunların çözülmesi için Federasyonumuz adım atacak. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bir sözü var, “Ben Karadenizliyim” diyor, “İstanbul’a küçük Karadeniz denilir” diyor, kendisinin söylemi bu. Bu ne demek? Kafkasya’daki ülkelere mesaj veriyor, “Biz güçlü bir lobiyiz” diyor. Bizi ise ne ulusal basında, ne de televizyonlarda yazmıyorlar, yer vermiyorlar Ardahan’ın, Ardahanlının adı geçmiyor. Oysaki İstanbul’un her köşesinde bir Ardahanlı var ve bu Ardahanlılar siyasal anlamda, bürokratik anlamda ve ticari anlamda çok önemli yerlerdeler. Bunları bir araya getirip harmanlayabilirsek, kartopu gibi çevirip bir güç haline getirebilirsek Ardahan’ın ve Ardahanlıların var olan sorunlarını biz buradan çözeriz. Gazeteci arkadaşlarımızın oluşturacağı kamuoyuyla birlikte “biz de varız” diyebiliriz İstanbul’da. 

“İSTERSEK ÇOK ŞEY YAPABİLİRİZ”

2019 seçimlerinde İstanbul’dan dört tane Ardahanlı milletvekili çıkartabilmemiz olasıdır, bunun olmaması için hiçbir engel yoktur. Mevcut siyasi partilerin içinde çok güçlü konumda olan Ardahanlılar var. Bugün MHP İstanbul İl Başkanı Ardahanlı, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ardahanlı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ardahanlı, AK Parti’de gazeteci kökenli milletvekilimiz var o da Ardahanlı. Bu enerjiyi nasıl Ardahan’ın lehine çeviririz arayışı içinde olan Ardahan Dernekler Federasyonu, Ardahanlı gazetecilerden destek bekliyor. Resmi kayıtlar İstanbul’da 370 bin Ardahanlı’nın yaşadığını söylüyor, gayrı resmi kayıtlara göre ise bu rakamın bir milyon civarında olduğu tahmin ediliyor. Ben istersek İstanbul’da çok şey yapabileceğimize inanıyorum, saygılar sunuyorum.”

ARDAFED’DEN TUTUKLU GAZETECİLERE MESAJ

Genel Başkan Fakir Yılmaz’ın ardından söz alan ARDAFED Başkanvekili Efkan Demir ise, ARDAFED’in yapmayı hedeflediği çalışmalara ilişkin hazırlanan raporun sunumunu yaptı. Konuşmasının başında hapisteki gazetecilere dikkat çeken Efkan Demir, şu anda 163 basın mensubunun cezaevinde olduğuna işaret ederek, “Böyle bir ortamda basın özgürlüğünden nasıl bahsedilebilir bunu takdirlerinize arz ediyorum. Bütün basın mensuplarının en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşmalarını Federasyon olarak dilediğimizi belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu. 

“ARDAFED’İN YANINDAYIZ”

İftar yemeği, Başkanvekili Efkan Demir’in yaptığı sunumun ardından karşılıklı fikir alışverişi şeklinde geçti. ARDAFED’in yeni yönetim kurulu üyeleri ile basın mensuplarının tanışma olanağı bulduğu yemekte, ARDAFED’in destek talebini önemsediklerini belirten Ardahanlı gazeteciler, “Üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” mesajını ilettiler.