Zabıtalar, 'Okul çocuklarının güvenliği' eğitimine katıldı

Zabıtalar, 'Okul çocuklarının güvenliği' eğitimine katıldı

Beylikdüzü Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Beylicium AVM - Erol Günaydın Sahnesi’nde özellikle okul önlerinde ve kent parklarında görev yapan zabıta personeline “Öğrenciler için potansiyel dış tehditler ve koruma yolları” adında bir eğitim verdi.

İlçenin güvenliği ve huzuru için var olan zabıtalar eğitimden geçti. Beylikdüzü Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ile Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Duygu Doğdu tarafından Beylicium AVM – Erol Günaydın Sahnesi’nde zabıta personeline bir saatlik eğitim verildi. Bilhassa okul önlerinde ve kent parklarında görev yapan zabıta görevlilerini hedefleyen eğitimde; öğrencileri tehdit eden dış faktörler ve korunma yolları anlatıldı, çocuklar için potansiyel tehlike oluşturacak madde bağımlılığı, istismar ve ihmaller konusunda bilgiler verildi.

Eğitim; büyükşehirlerde madde bağımlılığının giderek yaygınlaşması ve kullanım yaşının düşmesi durumları ile karşılaşma olasılığına karşı daha profesyonel bir tutum sergilemelerine olanak sağlamayı amaçlıyor. İlk aşamada zabıta personelinin bir bölümüne verilen eğitimler düzenlenmeye devam edecek. Tüm personel eğitimden geçmiş olacak.