MHP'li Yalçın'dan CHP'ye 'siyasi moron' suçlaması!

MHP'li Yalçın'dan CHP'ye 'siyasi moron' suçlaması!

CHP'ye 'siyasi moron' diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, "Mahallenin kofti kabadayısı CHP’ye nasihatimiz; 'Sakin ol! Sinirlerine hâkim ol!'" ifadelerini de kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yazılı bir açıklama yaparak CHP’yi eleştirdi.

CHP’nin her zaman parti çıkarlarını ülke çıkarlarının önüne aldığını iddia eden Yalçın, şöyle devam etti:  “Ancak MHP için önemli olan devlet ve millet hayatıdır. Dolayısı ile bu değerlerin zarar görmemesi için MHP her fedakârlığı yapar ve hatta her şeyi göze alır. 15 Temmuz’dan itibaren yapılan kelimenin tam anlamıyla budur.

MHP’nin AKP’ye payanda olduğunu iddia edenler, aslında CHP’nin HDP çizgisine geldiğini görememektedir. Şu anda devletin terörle müzakereyi terk ederek mücadeleye başlamasından MHP’nin memnun olduğu aşikârdır.  Bu aziz millet, Atatürk’ten kalan zengin birikimin mirasyedisi ve Cumhuriyet’in yüz karası olan günümüzde ki CHP’nin cepheleşme kayığına binmemiş ve binmeyecektir.”

‘SİYASETEN ZÜRRİYETİ KESİLMİŞ PARTİ’

“Bu haliyle CHP, illetli, sıracalı ve siyaseten zürriyeti kesilmiş bir partidir” ifadesini kullanan MHP’li Yalçın şunları söyledi:

“Milliyetçi Hareket Partisi’ni hedef alan çok ortaklı saldırı ve operasyonun kumanda merkezini olan CHP’de 2019 seçimleri için şimdiden yangın çıkmış, alevler bacayı sarmıştır. Üzerimize doğrultulan namlu ters tepmiş, ayak oyunları, karanlık senaryolar
bumerang gibi muhataplarına dönmüştür.”

CHP’ye nasıl bir siyaset izlemesi gerektiği konusunda akıl veren Yalçın, şöyle dedi: “CHP ve destekçileri; ortadan kaldırılmadığı takdirde Türkiye’yi yangın yerine çevirecek siyasi buhrana galonla benzin taşımaktan vazgeçmemiştir. CHP bulanık ve sığ suda balık avlamak yerine demokratik politikanın engin denizine ağ atmalıdır. Ana muhalefet partisi, çözüm odaklı bir tavır sergilemeli ve içinden geçtiğimiz badireli süreçte ihtiyaç duyulan “ortak akla” uygun siyaset üretmelidir.”

‘SİYASİ MORON’ SUÇLAMASI

“Maalesef CHP’nin içine sadece HDP kaçmamıştır. FETÖ, Aydınlıkçılar, DHKP/C gibi bilumum örgütler de kaçmıştır. Bu yüzden iflah olmamaktadır” diyen MHP Genel Başkanı Yalçın, şunları da söyledi:

“CHP ve onun sözcüleri; Türkiye’nin meselelerine makul ve mantıklı çözümler üretemeyince çareyi çirkeflik, kavga ve husumet siyasetini Meclise, parti kongrelerine ve meydanlara taşımakta bulmuşlardır. Bu durumun ‘siyasi moron’luktan başka bir
ifade ile izahı mümkün değildir.”

VELİ AĞBABA’YI HEDEF ALDI

Semih Yalçın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ya da yüklendi ve şu ifadeleri kullandı:

“CHP yönetimi; ebedî başarısızlığa mahkûm olmanın verdiği hırçınlıkla uzlaşmaz, kavgacı, kirli siyaseti parti misyonu hâline getirmiştir. Çizmeden yukarı çıkmayı, aşağılık küfür ve iftiralarla rakiplerini küçük düşürme gayretini marifet belleyen Veli Ağbaba gibi CHP sözcüleri; bu yolla halkın teveccühünü kazanacaklarını sanıyorlarsa akıllarını peynir ekmekle yemişler demektir.

Halk arasında sevgisizliğin menşei, siyasette barış ve hoşgörü ikliminin katili, sokaklarda huzursuzluğun ve kaosun mimarı, TBMM’de kavga ve patırtının müstahsili konumunu başka partilere bırakmayan mahallenin kofti kabadayısı CHP’ye nasihatimiz; ‘Sakin ol! Sinirlerine hâkim ol!'”