Ali Rıza Özkan

Ali Rıza Özkan

BEDEL ÖDEMEYE HAZIR MISIN, TÜRKİYE?

Kızmaya, çemkirmeye gerek yok. Durum bu, malzeme bu!

Sokağa çıkma yasağı ilan edildiğinde panik olacağını hesaplayamayan kişiler bizi yönetiyor.

Daha doğrusu, İçişleri Bakanı'nın konuşmasından anlıyorum ki, 1 KİŞİ talimat vermiş, şimdi yayınlansın, demiş. Onlar da, emredersiniz, demişler!

İçişleri Bakanlığı'nın dağıtıma soktuğu belge, bu kararın 3 Nisan'dan beri görüşüldüğünü ama, 9 Nisan'da kesinleştiğini gösteriyor.

7 GÜN BEKLEYEN GENELGE ALELACELE YAYINLANDI

O halde, ya 1 KİŞİ, "benden emir gelmeden ilan etmeyin" dedi. Ya da, bugün, "ne oldu sokağa çıkma yasağı işi" diye sordu, bunun üzerine, unutulan genelge alelacele yayınlandı.

Her iki durumda da, büyük bir aymazlıkla karşı karşıya olduğumuz açıktır!

Halk dediğimiz "kütle" aşağı yukarı dünyanın bütün ülkelerinde böyledir, bu tepkiyi verir. O nedenle, marketlere hücum eden halka şaşırıp, "bu kadar da olmaz canım" diyerek, suçu halkta arayanlar, kenara çekilsin.

Onlar, muhtemelen, Çin'de evinden çıkmak için direten kadını engelleyen görevlilere de demokrasi öğretmeye kalkışan aynı kesim olmalı.

AK PARTİ KRİZLERİ YÖNETMEKTE BECERİKSİZ

Defalarca, hep beraber yaşadığımız felaketlerle öğrendik ki, Ak Parti kadrosunun, olağanüstü durumlarda yönetişim becerisi sıfıra iniyor.

Haklarını yemeyelim. Halkı gaza getirmeyi, coşku vermeyi iyi beceriyorlar ama!

Araba düz yolda giderken direksiyon hakimiyeti mükemmel. Ama, çakıllı yola girince, ya araba ya da yolcular hasar alıyor.

BİLİM KURULU TAVSİYELERİ UYGULANMIYOR

Nitekim, koronavirüsü salgını ile ilgili kamuoyuna yansıyan bilgilerden anlıyoruz ki, Bilim Kurulu en başından beri alınması gereken tüm önlemleri öneriyor. İki kez yenilenen ve büyütülen Bilim Kurulu üye sayısına rağmen, önerilerde ve ivedilik sıralamasında pek bir değişiklik olduğunu sanmıyorum.

Ama, Bilim Kurulu tavsiyelerinin neden uygulanmadığını, neden savsaklandığını ne yazık ki, muhalefet de sormuyor! Tam tersine, Bilim Kurulu'nu sanki iktidarın her istediğini yapan insanlar topluluğu olarak göstermekten "muhalif bir zevk" aldıklarını tahmin ediyorum.

TÜRKİYE'NİN KADERİ 1 KİŞİNİN ELİNDE

Türkiye'nin gerçeği şudur: Bütün Türkiye aynı şeyi söylese de, eğer 1 KİŞİ ikna olmadıysa, hiçbir şey yapamazsınız!

Salgını en başından doğru anlayıp, doğru analiz eden, doğru koruyucu önlemleri BİLEN Türkiye, ne yazık ki, 1 KİŞİ yüzünden hızla önü alınamayacak noktaya savruluyor!

Günlük ortalama vak'a sayısının 20-30 binlere yükselmesinin anlamını idrak edecek politikacı Türkiye'de var mı? Varsa, sesini çıkarabilir mi?

Türkiye'nin salgın hastalıklarla 100 yıllık zengin mücadele deneyimi, dünya çapında enfeksiyon hastalıkları uzmanlarına sahip oluşu vs hiçbirisinin 1 KİŞİ karşısında hükmünün olmayışı, Türkiye'nin asıl trajedisidir.

Ama, ne kadar üzülsek de, bağrımız yansa da, biliyoruz ki, her halk lâyık olduğu yöneticiler tarafından yönetilir.

Akılla değil, coşkuyla yapılan seçimlerin de bedeli olacaktır.

Bedel ödemeye hazır mısın, Türkiye?

Önceki ve Sonraki Yazılar