Mardinli Berfin Türkiye’nin gururu

Mardinli Berfin Türkiye’nin gururu

Berfin Dağ sosyal medya hesabında şöyle bir mesaj paylaştı: “Yıllar önce Mardin'de 16 yaşında bir kız vardı, astrobiyolog olacağım diye NASA'ya falan yazıp duruyordu. O kız yarın ODTÜ Astrobiyoloji konferansında araştırmalarının poster sunumunu yapacak, NASA'ya attığı mesajlara dönen bilim insanının ise haftaya Mardin'de konferansı var.”

16 yaşında uzayla ilgili araştırmalar yapmaya başlayan Berfin, 17 yaşında NASA'ya mektuplar yazmaya başladı. 2016 yılında Anadolu lisesini bitiren ve üniversite sınavına hazırlanan Dağ, astrobiyolog olma ve NASA'da çalışabilme hayalinin peşinden koştu.

Berfin Dağ, bugün ODTÜ Astrobiyoloji konferansında araştırmalarının poster sunumunu yaptı. Organizasyonun amacı, astrobiyolojinin Türkiye'de tanınır hale gelmesini sağlamak, bu alanda yapılan çalışmaların sunulabileceği, çalışma yapan bilim insanlarının bir araya gelebileceği ve bilimseverlerle buluşabileceği bir ortam hazırlamak.

Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'a çok özendiğini, onun gibi başarılı olmak istediğini anlatan Dağ, "Başarılı olursam Dünya Dışında Canlı Yaşamı Araştırma Projesi'nde yer almak istiyorum. Hem hedefime ulaşmak hem de benim gibi hedefi bulunan insanlara rehber ve yardımcı olmak için çalışıyorum." dedi.

YURT HABER