ABD olmadı NATO verelim

ABD olmadı NATO verelim

Irak Meclisi ABD Ordusunu Irak'tan çıkarma kararı alınca devreye NATO girdi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Irak Başbakanı Adaletli Abdulmehdi ile telefon müzakeresinde, NATO'nun Irak'taki eğitim görevinin ehemmiyetini vurguladı.

NATO Sözcüsü Vekili Piers Cazalet'in konuya ait yaptığı yazılı izaha göre, ikili bölgedeki güvenlik vaziyetini ve örgütün Irak'taki eğitim görevine tesirlerini görüştü.

Stoltenberg, tüm bağlaşıkların Irak eğitim görevine olan bağlılığını yinelerken, mahalli güçlerin eğitiminin istikrar inşası ve uluslararası terörle mücadele için kilit ehemmiyete sahip olduğunu belirtti.

NATO'nun Irak eğitim görevinin faaliyetlerini geçici olarak ertelediğini hatırladan Stoltenberg, güvenlik vaziyeti düzeldiğinde tekrar başlamaya hazır olduklarının vurguladı.

Irak hükümetiyle yakın bağlantının devam edeceğini vurgulayan Stoltenberg, NATO bağlaşıklarının itidal çağrısında bulunduğunu aktardı.

NATO, İran Devrim Muhafızları Silahlı gücüne bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin Amerika Birleşik Devletleri hava saldırısında öldürülmesinin hemen peşinden, Irak'taki eğitim görevinin faaliyetlerini geçici olarak ertelediğini duyurmuştu.