Bir ülke daha AB'den ayrılabilir

Bir ülke daha AB'den ayrılabilir

İngiltere'nin ardından Polonya da benzer bir süreci yaşayabilir.

Polonya'da hükümet görevini sürdüren Hukuk ve Adalet Partisi'nin hazırladığı, hakimleri görevden almanın önünü açan yasa tasarısı ülkeyi kaosa sürükledi. 

Yüksek Mahkeme, "Milliyetçi yönetimin planları yüzünden Polonya Avrupa Birliği'nden ayrılabilir" açıklamasıyla, İngiltere'nin ardından AB'den kopuşun sinyalini veren ikinci ülke oldu.

Polonya'da iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi'nin yargı reformlarını sorgulayan ve eleştiren yargıçların görevden alınmasını öngören yasa tasarısı ile ilgili tartışmalar dinmek bilmiyor. Hukuk ve Adalet Partisi'nin meclise sunduğu yeni yasa tasarısına tepki gösteren Yüksek Mahkeme'den bugün flaş bir açıklama geldi.

Yüksek Mahkeme, "Polonya yasaları ile AB yasaları arasında yaşanan farklar AB ile yapılan anlaşmaları ihlal edecek ve uzun vadede Polonya'nın Avrupa Birliği'nden ayrılmasına kadar gidecek" duyurusunu yaptı.

2015 yılından beri Hukuk ve Adalet Partisi'nin (PiS) eleştiren Avrupa Birliği olayla ilgili bağımsız bir soruşturma başlatılacağını açıkladı.

YURT HABER