Epstein'ın 'öldürülmüş olabileceği' iddia edildi

Epstein'ın 'öldürülmüş olabileceği' iddia edildi

Jeffrey Epstein, kız çocuklarını kullanarak fuhuş ağı kurmaktan tutuklanmıştı. Tutukluyken ölü bulunan Epstein’in öldürülmüş olabileceği belirtildi.

Trump, Clinton gibi nüfuzlu isimlerin yakın dostu olan Jeffrey Epstein, kız çocuklarını kullanarak fuhuş ağı kurmaktan tutukluyken ölü bulunmuştu. Epstein'in kardeşi bu ölümün araştırılmasını istedi. Bu ölümünü araştırmak üzere görevlendirilen New York Adli Tıp Kurumu eski otopsi uzmanı Dr. Michael Baden, Epstein'ın vücudunda intihar ile çelişen ve cinayete dair işaretler olduğunu söyledi.

Bir programa katılan Baden, "Delillerin intihardan daha çok cinayete işaret ettiğini düşünüyorum. Çünkü (alt çene ve gırtlak arasında bulunan) hyoid kemiğinde, özellikle tiroid kıkırdağında intihar için olağandışı sayılan ve boğulmaya işaret eden 3 kırık var" dedi.

Baden, "Bu üç kırık, kendini asarak gerçekleştirilen intiharlarda çok sıra dışı bir şey ve daha çok boğulmanın yol açtığı ölümlerde görülüyor" ifadelerini kullandı.

Michael Baden, o gece intihar riskine karşı Epstein'ı her yarım saatte kontrol etmesi gereken iki gardiyanın uyuyakalması ve güvenlik kameralarının da arızalanmasının cinayet şüphesini güçlendirdiğini dile getirdi.

"50 yıl boyunca New York eyaletindeki cezaevlerinde meydana gelen tüm ölümleri araştırdım. İki gardiyanın aynı anda uyuyakaldığı ve kameraların da çalışmadığını hiç görmedim" ifadelerini kullanan Baden, Epstein'ın ölümü konusunda bağımsız incelemesinin hala tamamlanmadığını da sözlerine ekledi.

ABD'de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar ve fuhuş ağı oluşturmakla suçlanan milyarder Epstein, tutuklu bulunduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi'ndeki hücresinde 10 Ağustos'ta ölü bulunmuştu.