Eski İşçi Partili Gölge Kültür Bakanı'na cinsel taciz suçlaması

Eski İşçi Partili Gölge Kültür Bakanı'na cinsel taciz suçlaması

İngiltere parlamentosundaki cinsel taciz skandalı sürerken muhalefetteki İşçi Partisi vekili ve eski gölge Kültür Bakanı Kelvin Hopkins'in parti üyeliği, hakkındaki bir öğrenciye yönelik cinsel taciz suçlaması nedeniyle iptal edildi. İşçi Partisi suçlamayla ilgili soruşturma da başlattı.

İşçi Partisi'nden yapılan açıklamada "Bugünkü suçlamalara dayanarak Kelvin Hopkins'in parti üyeliği ve parti denetçisi görevi iptal edildi. İşçi Partisi bu yöndeki tüm şikayetleri çok ciddiye alıyor ve bunlara kaşı sağlam prosedürleri bulunuyor" dendi. Konu hakkındaki soruşturmanın da sürdüğü ifade edildi.

Luton bölgesi vekili olan Hopkins geçen ekime kadar Gölge Kültür Bakanı olarak görev yapmıştı. Hopkins 1997'den bu yana vekillik görevindeydi.

​The Telegraph'a konuşan 27 yaşındaki Ava Etemadzadeh adlı kadın 76 yaşındaki Hopkins'in kendisini 2013'te 24 yaşında iken taciz ettiğini öne sürmüştü.

'KEŞKE GENÇ OLSAYDIM'

İşçi Partisi'nin Essex Üniversitesi'ndeki topluluğunun başkanı olan Etemadzadeh okuldaki bir etkinliğin ardından Hopkins'in kendisine 'uygunsuz' mesajlar attığını iddia etti.
Buna göre Hopkins genç kadına attığı mesajlardan birinde 'hoş, çekici, akıllı ve cazibeli bir kadınsın. İyi bir genç adam senin erkek arkadaşın olabilir. Eminim yakında birini bulursun. Keşke genç olsaydım ancak değilim. Her zaman dostunum ve eğe rbir dosta ihtiyaç duyarsan numaram sende var. Xxx" diye mesaj attı.

Mesajlaşmaların ardından Hopkins ile 2015'te parlamentoda buluşmayı kabul ettiğini söyleyen Etemadzadeh, Hopkins'in kendisine 'fazla sıkı sarıldığını' ve 'kasıklarını kendisine sürttüğünü' öne sürerek vekilin eylemini 'iğrenç' olarak niteledi.

Hafta başında İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon bir radyo programcısına yönelik cinsel taciz suçlamaları karşısında istifa etmek zorunda kalmıştı.