İsviçre aylık 103 bin TL'ye 85 bin işçi arıyor! İşte aranan meslekler!

İsviçre aylık 103 bin TL'ye 85 bin işçi arıyor! İşte aranan meslekler!

Dünyanın en zengin ülkeleri arasında olan İsviçre 85 bin işçi arıyor. Her ülkeden olduğu gibi ülkemizden de gerekli şartları sağlayanlar İsviçre’de çalışabilecek.

İşviçre, Hangi meslekleri arıyor? İsviçre'ye kimler gidebilecek? İsviçre'ye çalışmak için nasıl gidilir?

isvicre-3.jpg

Kalifiye eleman bulmakta zorlanan İsviçre çözümü dışarıdan 85 bin işçi almakta buldu. Başta sağlık sektörü olmak üzere turizm otelcilik, teknisyen, bilgisayar uzmanı ve mühendis gibi çeşitli kadrolar için alım yapılacağı duyuruldu.

Özellikle doktor açığı konusunda sıkıntı çektiği öğrenilen İsviçre, yaşlı bakım ve hastanelerde çalıştırmak üzere hemşire alımı da yapacak.

Yetkililer, Rusya ve Ukrayna savaşından kaçıp buraya sığınanların bu açığı kapatamayacaklarını ifade ediyor. Bu durumda şu anda İsviçre’nin 85 bin vasıflı işçi açığı bulunuyor. Bu rakam yıl sonunda 365 bin kişiye yükselebilir. Peki, İsviçre’ye nasıl gidilir?

İSVİÇRE’YE NASIL GİDİLİR?

Yurt dışında çalışmak isteyenler, o ülkeye nasıl gidileceğini araştırıyor. İsviçre için işçi arayan DynaJobs gibi ya da Adecco gibi iş bulma kurumlarına başvurarak, kendinize uygun işi bulmanız gerekiyor.

Davet almak için ise şunlar gerekiyor:

Belirli bir seviyede dil bilgisi

İsviçre’de devlet yardımı ya da sosyal yardım almadan geçinebileceğinizi kanıtlamanız gerekiyor

İkamet edilebilecek ev bulunması

isvicre-1.jpg

İSVİÇRE'DE MAAŞLAR NE KADAR?

İsviçre, dünyanın en zengin ülkeleri arasında bulunuyor. İsviçre'de saatlik asgari ücret 23 İsviçre Frangına, aylık ücret ise 4 bin İsviçre Frangı. Bu da saatlik olarak 596 TL, aylık ise 103 bin TL maaş anlamına geliyor.
 

İlgili Haberler