Yurt dışı işçi alımı: Avustralya başka ülkelerden 110 bin işçi alıyor!

Yurt dışı işçi alımı: Avustralya başka ülkelerden 110 bin işçi alıyor!

Koronavirüs salgının dünya genelinde hayatı olumsuz etkilemesinin ardından Avustralya, işçi açığını kapatmak için başka ülkelerden 110 bin işçi almayı planlıyor...

Çin'de başlayıp daha sonra tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını bitmiş gibi gözükse de yankıları devam ediyor.

Avustralya koronavirüs nedeniyle kapanmasının ardından son yıllarda gerekli işçiyi alamadığı için 110 bin işçi almayı planlıyor.

İşte Avustralya'nın açtığı 110 bin işçi alımıyla ilgili tüm detaylar...

avustralya-3.jpg

The Strait Times'ta yer alan habere göre, bazı işletmeleri çalışma saatlerini ve hizmetleri kısıtlamaya zorlayan ciddi işçi sıkıntısı dolayısıyla Avustralya'nın göçmen alım üst sınırını kaldırma tartışmaları sürüyor.

2017'den bu yana yaklaşık 160 bin kalıcı göçmen olarak belirlenen yıllık kotasını dolduran ülkenin, Kovid-19 salgını nedeniyle 2020'den bu yılın başlarına kadar sınırları sıkı bir şekilde kapatması üzerine ülkeye göçmen akışında ciddi düşüş yaşandı.

AVUSTRALYA İŞGÜCÜ SIKINTISI İÇİNDE

Avustralya İstatistik Bürosu (ABS), 8 Haziran tarihinde ülke genelinde yaklaşık olarak 420 bin açık iş olduğu bilgisini paylaştı.

ABS'den Bjorn Jarvis, madencilik sektörü, finans ve sigorta hizmetleri sektörü de dahil olmak üzere tüm sektörlerde işgücü sıkıntısı çekilmekte olduğunu ifade etti.

avustralya-2.jpg

AVUSTRALYA 110 BİN VASIFLI İŞÇİ KABUL EDECEK

Söz konusu sıkıntılar sebebiyle ülke bu yıl için 110 bin vasıflı işçi kabul etmeyi planlarının arasına almış durumda. 2014 yılından bu yana 195 bin kişi geçici vasıflı işçi vizesine sahipken, şu anda ülkede bu sayı yalnızca 96 bin.

Avustralya'dan nisan ayında ayrılmış olan vasıflı işçi sayısının, ülkeye gelenden daha fazla olduğu bildirildi.

İlgili Haberler