Merkel'den o anıt parka ziyaret

Merkel'den o anıt parka ziyaret

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Zwickau kentinde ırkçı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü tarafından katledilen 8’i Türk 10 kişi anısına dikilen ağaçların bulunduğu anıt parkı ziyaret etti.

Burada NSU terör örgütünün ilk katlettiği Enver Şimşek adına dikilen ağacın önüne beyaz gül bırakan Merkel, Zwickau Belediyesine de anıt park için teşekkürlerini iletti. Merkel, NSU terör örgütünün işlediği vahşi cinayetlerin 8 yıl önce bugün ortaya çıktığını hatırlatarak, Almanya’da bir daha böyle bir durumun yaşanmamasının siyaset ve devletin görevi olduğunu ifade etti. Almanya Başbakanı Merkel, NSU mağdurlarına da ülkede tekrar “güzel bir yaşam” fırsatının sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Aşırı sağla mücadelede cesur bireylere ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Merkel, “Biz hükümet olarak daha önce mağdur ailelere verdiğimiz sözü tutacağız ve bir daha Almanya’da bu tür olayların yaşanmaması için çalışacağız. Ancak bunun için sadece güvenlik güçlerine değil cesur kişilere de ihtiyaç var.” diye konuştu.Merkel’in konuşması sırasında aşırı sağcı bir grubun 250 metre mesafede protesto gösterisi düzenlemesi de dikkati çekti.